Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkerülte a horvátokat, szerbeket a magyar pólóválogatott

2008.03.22. 12:37
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az erősebb, a női csapat pedig a gyengébb csoportba került a pekingi olimpia szombati sorsolásán. A férfiak aké még az éremre is esélyes montenegrói csapattal kezdenek, a csoportgyőzelem a céljuk, ami azonnal elődöntőt ér. A nőkre ugyanez igaz, a másik csoportban vannak a nagy ellenfelek.

Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata az ausztrál, az utóbbi időszakban remeklő montenegrói, a vb-3. spanyol, a vb-6. görög, valamint a kanadai csapattal van azonos csoportban.

A másik ágon szerepel a vb-győztes horvát, a Világliga-első szerb, valamint az amerikai, a német, a házigazda kínai és a hullámvölgyben lévő olasz együttes.

"Úgy gondolom, hogy lehetett volna rosszabb és lehetett volna jobb, ez körülbelül közepesnek nevezhető sorsolás, kiegyensúlyozott a két csoport. Célunk a csoportelsőség, a minimális végcél pedig a legjobb háromba kerülés" - nyilatkozta Kemény Dénes a válogatott hivatalos honlapján.

A férfiak legutóbb a csoportmeccseken és a döntőben is találkoztak a legnagyobb ellenfélnek számító szerbekkel, most legjobb esetben csak a döntőben kerülhet össze a két csapat. Ugyanez igaz a Ratko Rudics által irányított horvátokra is. Amennyiben sikerül Kemény terve, akkor a két délszláv csapattal csak az elődöntőben játszhat a magyar.

Négy éve a szerbekkel kezdtek Benedekék, most Montenegró az ellenfél, bemutatkozásnak lehetett volna kellemesebb ellenfél is, mert a legkisebb exjugoszláv tagállam nagyhatalommá válhat a sportágban, világklasszisaik vannak.

A magyar nők az ausztrál, a görög és a holland válogatottal találkoznak a csoportmeccseken, a másik kvartettbe kapott besorolást az olimpiai címvédő olasz, az Európa-bajnok orosz, a Vl-győztes amerikai és a házigazda kínai együttes.

"Az olimpián nincs már könnyű vagy nehéz csoport. Mindegy, milyen kvartettbe kerültünk, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Az esélyesek közé tartozunk, és szeretnénk nyerni" - mondta az MTI-nek Godova Gábor szövetségi kapitány.

A nőknek az első olimpiai kvalifikációs torna győztesét, Hollandiát kell felülmúlnia, az ausztrálok nyolc éve nyertek a hazai rendezésű olimpián, azóta visszaestek, Görgényi István sem segíti már őket, de a csapat így is mindenkire veszélyes, nagyon oda kell figyelni ellenük a siker eléréshez.

A férfi és a női tornán is a csoportgyőztesek egyből az elődöntőbe kerülnek, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak a legjobb négy közé jutásért.

Keretes címe

A csoportbeosztások: Férfiak:
A csoport: Spanyolország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Görögország, Kanada
B csoport: Szerbia, Horvátország, Egyesült Államok, Kína, Olaszország, Németország

A magyar csapat csoportmérkőzéseinek időpontjai (magyar idő szerint):
augusztus 10., vasárnap, 4:50 ó: Magyarország-Montenegró
augusztus 12., kedd, 4:50 ó: Magyarország-Görögország
augusztus 14., csütörtök, 6:10 ó: Magyarország-Spanyolország
augusztus 16., szombat, 6:10 ó: Magyarország-Ausztrália
augusztus 18., hétfő, 3:30 ó: Magyarország-Kanada

Nők:
A csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Olaszország, Kína
B csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Ausztrália
A magyar csapat csoportmérkőzéseinek időpontjai (magyar idő szerint):
augusztus 11., hétfő, 7 ó: Magyarország-Hollandia
augusztus 13., szerda, 7 ó: Magyarország-Ausztrália
augusztus 15., péntek, 11 ó: Magyarország-Görögország