Horvátokat kell vernie a Vasasnak

2008.04.14. 15:26
Elkerülte egymást a Vasas és a magyaros olasz Pro Recco a vízilabda Euroliga négyes döntőjében. Mindkettőnek horvát ellenfele lesz, az angyalföldieknek a Jug Dubrovnikot, az olaszoknak a Mladost Zagrebet kell legyőzniük a fináléba jutáshoz.

A TEVA-Vasas Plaket férfi vízilabdacsapata a horvát Jug Dubrovnikot kapta nyitónapi ellenfélnek az Euroliga négyes döntőjének barcelonai sorsolásán. Az első számú európai pólósorozat zárószakaszát, a Final Fourt május 9-én és 10-én rendezik a katalán városban.

A másik párban a horvát Mladost Zagreb a címvédő - három magyar olimpiai bajnokot, Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet is felvonultató - olasz Pro Reccóval csap össze.

A győztesek vívnak az elsőségért, a vesztesek a harmadik helyért. A Vasas a negyeddöntőben a montenegrói Primorac Kotornál bizonyult jobbnak egy góllal, így története során először jutott a legjobb négy közé.

A Dubrovnik tavaly döntőt játszott, de alulmaradt a Pro Reccóval szemben. Most a negyeddöntőben a görög Olympiakosz Pireusszal találkoztak, öttel nyertek odahaza, de a visszavágón kikaptak néggyel, így csak egy góllal bizonyultak jobbnak.

"Kaphattunk volna gyengébb csapatot, de jobbat is. A legrosszabb a Pro Recco lett volna" - reagált Földi László, az angyalföldi alakulat vezetőedzője az MTI-nek."A Jugot régóta jól ismerjük, ha az idei mérleget nézzük, Dubrovnikban eggyel kaptunk ki, idehaza mi hárommal nyertünk. A Final Fourra a magyar bajnoki döntővel szeretnénk minél jobban felkészülni."

Vízilabda Euroliga, Final Four

Elődöntő:
TEVA-VasasPlaket-Jug Dubrovnik (horvát)
Mladost Zagreb (horvát)-Pro Recco (olasz)
A Vasas május 9.-én, pénteken 19:45 órakor száll vízbe a Dubrovnik ellen a Montjuic-uszodában, a Pro Recco-Mladost összecsapás 18 órakor kezdődik. Másnap a bronzmeccset 18:15 órakor, az első helyért sorra kerülő mérkőzést 20:15 órakor rendezik.