Erzsébet
1 °C
4 °C

Kovács Istvánt kirúgták a Honvédtól

2008.04.17. 21:34
Az edző hat bajnokságot, két kupát és egy Euroligát nyert a csapattal, de az idén nem jött össze semmi: a kupadöntőt elvesztették, az Euroligában a nyolc közé sem tudtak bekerülni. Szerda este kikaptak a Vasastól a bajnoki rájátszás elődöntőjében, mára kiderült, hogy az volt Kovács utolsó meccse a csapattal.

A Domino-Honvéd vízilabda-szakosztályának elnöksége megköszönte Kovács István vezetőedző eddigi munkáját, és a bajnokság végéig Tóth Imre másodedzőt, a csapat egykori játékosát bízta meg az együttes irányításával.

Amint a klub közleménye kiemeli, Kovács István vezetésével a korábbi Domino-BHSE hat bajnoki címet szerzett, kétszer lett első a Magyar Kupában, a csúcson pedig még a legrangosabb európai tornán, az Euroligában is győzni tudott. A szakember akkor vette át a kormánybotot, amikor az általa vezetett gárdából még egyetlen játékos sem szerepelt a magyar válogatottban, később viszont a csapathoz világklasszisok kerültek: a névadó főszponzornak köszönhetően olimpiai bajnokok, Sydney és Athén hősei.

A Honvéd tavaly Benedek Tibor és Biros Péter távozásával meggyengült, majd a bajnoki cím elvesztése után a Magyar Kupa döntőjében is alulmaradt az Egerrel szemben, az Euroligában pedig a legjobb nyolc közé sem tudott bekerülni.

A csapat a bajnoki cím lehetőségét már elvesztette, miután a rájátszás elődöntőjében kikapott a Vasastól.

A szakosztály vezetősége több lehetséges utóddal kezdi meg a tárgyalásokat, miközben Tóth Imre feladata az edzésmunka folyamatosságának biztosítása. Az együttes megmaradt esélye a bronzérem megszerzése a - bajnokság alapszakaszában sokáig az élen álló - Szegeddel szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?