Kovács Istvánt kirúgták a Honvédtól

2008.04.17. 21:34
Az edző hat bajnokságot, két kupát és egy Euroligát nyert a csapattal, de az idén nem jött össze semmi: a kupadöntőt elvesztették, az Euroligában a nyolc közé sem tudtak bekerülni. Szerda este kikaptak a Vasastól a bajnoki rájátszás elődöntőjében, mára kiderült, hogy az volt Kovács utolsó meccse a csapattal.

A Domino-Honvéd vízilabda-szakosztályának elnöksége megköszönte Kovács István vezetőedző eddigi munkáját, és a bajnokság végéig Tóth Imre másodedzőt, a csapat egykori játékosát bízta meg az együttes irányításával.

Amint a klub közleménye kiemeli, Kovács István vezetésével a korábbi Domino-BHSE hat bajnoki címet szerzett, kétszer lett első a Magyar Kupában, a csúcson pedig még a legrangosabb európai tornán, az Euroligában is győzni tudott. A szakember akkor vette át a kormánybotot, amikor az általa vezetett gárdából még egyetlen játékos sem szerepelt a magyar válogatottban, később viszont a csapathoz világklasszisok kerültek: a névadó főszponzornak köszönhetően olimpiai bajnokok, Sydney és Athén hősei.

A Honvéd tavaly Benedek Tibor és Biros Péter távozásával meggyengült, majd a bajnoki cím elvesztése után a Magyar Kupa döntőjében is alulmaradt az Egerrel szemben, az Euroligában pedig a legjobb nyolc közé sem tudott bekerülni.

A csapat a bajnoki cím lehetőségét már elvesztette, miután a rájátszás elődöntőjében kikapott a Vasastól.

A szakosztály vezetősége több lehetséges utóddal kezdi meg a tárgyalásokat, miközben Tóth Imre feladata az edzésmunka folyamatosságának biztosítása. Az együttes megmaradt esélye a bronzérem megszerzése a - bajnokság alapszakaszában sokáig az élen álló - Szegeddel szemben.