Hosszabbítás után nyert a pólódöntő első meccsén az Eger

2008.04.20. 17:34
A házigazda Eger hosszabbítás után 11-10-re nyert a címvédő Vasas ellen a férfi vízilabda ob I döntőjének első meccsén. A győztes gól négy másodperccel a vége előtt esett, előtte a Vasas kétgólos hátrányból állt fel.

Az elmúlt években megszokott Honvéd-Vasas-döntők után idén a címvédő, Euroliga-elődöntős Vasas és a kupagyőztes, LEN-kupa-döntős Eger jutott a férfi vízilabda-bajnokság fináléjába. Az első meccs telt ház előtt kezdődött az egri Bitskey uszodában.

Vezetés után hátrányban az Eger

Az első negyedben hazai csapat szerzett vezetést, a nyolc perc végére a 2-1 Biros Péter, Kis Gábor, illetve Steinmetz Ádám góljaiból alakult ki.

fotó: MTI

A folytatásban Varga Dániel kihasználta a vendégek emberelőnyét (2-2), majd Biros bombagólja, Mátyás Zoltán egyenlítése érkezett (3-3). Nagy és izgalmas, mégis színvonalas csata jellemezte az első félidőt, élvezetes, és időnként látványos is volt a játék.

A szünet után nagyot fordult a meccs képe, mert Steinmetz és Varga Dénes góljaival először vezetett, majd rögtön kettővel a Vasas (3-5). Ez a különbség megmaradt a negyed végéig is, mert Császár György góljára Katonás Gergő felelt (4-6). A hazaiaknak a végén előnyben sem sikerült közelíteniük, örülhettek, hogy nem lett háromgólos a hátrányuk. Ekkor már a hibák domináltak.

Gólnélküli négy perc

Az utolsó negyedet rögtön góllal kezdte az Eger: Császár nagyszerű villanása után Kis hozta 6-6-ra az állást. Innen az Eger ment az eredmény után, az első négy perc alatt összesen hat gól esett. Négy perc volt hátra, amikor Biros egyenlítésével 8-8 lett és ezután egyetlen találat sem esett.

Felállt a Vasas, de hiába

A kétszer háromperces hosszabbítás (a döntőben nincs döntetlen) első felében Biros büntetőből visszavette a hazai vezetést (9-8), a másodikban pedig Varga II zúdított pazarul Nagy Viktor kapujába (10-8). Másfél perc volt hátra a meccsből és ekkor úgy tűnt, eldőlt a döntő. A Vasas azonban Kovács és Varga Dénes jóvoltából visszakapaszkodott (10-10). Négy másodperc maradt még, s ezt Varga II parádésan kihasználta: távolról eleresztett lövése a jobb alsó sarokban landolt, s ezzel az Eger 11-10-re nyert.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második mérkőzését pénteken 20 órától játsszák a Komjádi uszodában.

ING férfi vízilabda ob I, döntő, 1. mérkőzés

Brendon-UPC-ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 11-10 (2-1, 1-2, 1-3, 4-2 - 1-0, 2-2) - hosszabbítás után
Góldobók: Biros 4, Varga II 3, Kis, Császár 2-2, ill. Varga Dániel, Kovács, Varga Dénes 2-2, Steinmetz Á., Mátyás, Steinmetz B., Katonás 1-1
Az állás: 1-0 az Eger javára