Nagy verést kapott a Vasas az Euroligában

2008.05.09. 21:33
Megismétlődik a tavalyi döntő a vízilabda Euroligában: az olasz Pro Recco és a horvát Dubrovnik újra összecsaphat egymással. A három magyar olimpiai bajnokkal felálló Recco simán nyert a Mladost ellen, a Vasas sem tudta megszorítani a Dubrovnikot. A Vasasból csak a háromgólos Mátyás nyújtott elfogadható teljesítményt.

A barcelonai vízilabda Euroliga négyes döntőjének első meccsén az olasz Pro Recco lényegében három negyed alatt döntötte a horvát Mladost Zagreb ellen, mert az utolsó szakaszra 9-3-as előnyt szerzett. A befejező nyolc percben így már kiengedhettek a Benedekkel, Kásással és Madarassal felálló olaszok, végül 9-6-ra nyertek. A három magyar egy gólig jutott, a Recco pedig közel került a címvédéshez.

Ellenfele a horvát Dubrovnik lesz, amelyik nagy gázzal kezdett, kicsit hullámvölgybe került, a Vasasnak ekkor voltak momentumai, de igazából még arra sem volt esélye a szakadó esőben, hogy szorossá tegye a meccset.

A magyarok gyengén kezdtek, a támadások nem voltak kellőképpen hatékonyak, a Dubrovnik pedig az eléső negyed utolsó másodpercében belőtte második gólját. Obradovics oda sem nézett, amikor a kapuba bombázott. A második negyedben négygólos lett az ellenfél előnye, mert Szmodlaka centerből csavart szép gólt, majd Boskovics használta ki a védelem megingását. Földi Lászlónak azonnal időt kellett kérnie, mert a bajnoki címvédő érezhetően szétesett.

Az időkérés használt, a Vasas első gólját előnyből Heinrich szerezte, csuklóból eresztette el a hosszú sarokba. Mátyás góljával még közelebb jött a Vasas, de Sukno utolsó pillanatban pattintott lövése utat talált a kapuba.

A Vasas átmenetileg elkapta a fonalat, Varga Dénes ziccerben nem hibázott, Mátyás pedig átlőtte a horvát védelmet. A horvátokat ugyanakkor nem zavarta meg, hogy 5-4-re zárkóztak a magyarok, mert Jokovics és Buslje után Sukno kihasználta, hogy előnyben játszott csapata. A horvátok a támadások utolsó pillanataiban higgadtak maradtak, ekkor látszódott meg leginkább rutinjuk, hogy tavaly és tavalyelőtt is bejutottak az Euroliga döntőjébe.

Varga Dénes a befejező negyedben közelebb hozta az angyalföldieket, de góljára Sukno válaszolt. A végén Obradovics és Mátyás is gólt szerzett, de ennek szinte már semmi jelentősége nem volt.

A Vasas az elmúlt egy évben ötödször játszott a Dubrovnikkal, de ezúttal nyújtotta a legkilátástalanabb játékot. A harmadik helyet sem lesz könnyű megszerezni szombaton hattól.

Jegyzőkönyv:

Jug Dubrovnik (horvát) - TEVA-VasasPlaket 11-6 (2-0, 3-2, 3-2, 3-2)
a magyar góldobók: Mátyás 3, Varga Dénes 2, Heinrich 1
Pro Recco (olasz) - Mladost Zagreb (horvát) 9-6 (2-1, 4-2, 3-0, 0-3)