Döntetlenre mentettek az olaszok

2008.07.05. 18:08 Módosítva: 2008.07.05. 18:08
A magyar női vízilabda-válogatott bemutatkozó meccsén, 4-1-es vezetése ellenére döntetlent játszott az olaszokkal a malagai Európa-bajnokságon. Mivel a csoportban az olimpiai bajnoki címvédő a legnagyobb ellenfél, egy esetleges győzelem nagy lépés lett volna az első helyhez, egyben az elődöntős szereplés kiharcolásához, de erre még várni kell.



A férfiak második győzelme után a nők is bemutatkoztak a spanyolországi Európa-bajnokságon. Godova Gábor formálódó csapata az olaszokkal csapott össze elsőként. A meccsnek nem kis tétje volt, hiszen a győztes jó eséllyel már rögtön az első négybe kerülhet.

A 4-4-es döntetlen azonban azt jelentette, hogy a másik két csoportellenfél legyőzése kiemelt jelentőségű lesz, mert innen a gólarány számít, vagyis a franciákat és a görögöket melyik válogatott képes nagyobb arányban legyőzni.

A magyarok közül az olasz légiós, Drávucz Rita emelkedett ki két góljával - ő alakította 4-1-re az állást -, Valkay Ágnes és Pelle Anikó volt még rajta kívül eredményes. Az olaszok legjobbját, Casanovát nem sikerült semlegesíteni, három gól került a neve mellé.

Ha a mieink az utolsó nyolc percben jobban figyelnek, akkor meg lehetett volna a győzelem is, de a zárónegyedben két gólt is kaptak.

"Felkészülési időszakban vagyunk. A védekezésünk jól működött, támadásban az elején mi játszottunk hatékonyabban, a végén azonban az olaszok" - értékelt Godova kapitány.


Magyarország-Olaszország. 4-4 (2-0, 1-1, 1-1, 0-2)
Góldobók: Drávucz 2, Valkay Á., Pelle 1-1, illetve Casanova 3, Di Mario 1