Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Tizenhattal nyomtuk le a szlovákokat

2008.07.05. 13:18
A magyar vízilabda-válogatott második meccsén is Madaras Norbert volt a legeredményesebb, ezúttal négy gólig jutott. A csapat pedig tizenhattal, elsöprő különbséggel verte a szlovákokat. A nyugalmat csak a bírók zavarték meg, mert miután Varga Tamást látványosan megütötték, neki kellett büntetésre mennie.

A malagai vízilabda Európa-bajnokság második meccsén a magyar válogatottaknak csak az volt a kérdés, hány gólos különbséget érnek el a szlovákokkal szemben. (Az elsőn a világbajnok horvátok is megadták magukat.) Az elmúlt harminc meccsen rendre a magyarok nyertek, többnyire fölényesen.

A magyar csapat ezúttal sem okozott csalódást, hiszen már az első negyedben 5-1-re vezetett. Biros kettőt vágott, a reaktivált Varga Tamás megúszott, Kásás átlőtt, Kiss Gergely pedig büntetőből volt eredményes.

Innen már talán csak az okozta a legnagyobb izgalmat, hogy a magyar válogatott eljut-e húsz fölé, illetve sikerül-e öt alatt tartani a szomszédokat.

Az első kérdésre nemleges válasz született, a másodikra azonban igen, a harmadik gól belőtt gól után újabbat nem tudtak lőni a szlovákok, pedig próbálkoztak becsülettel, a bírók sem fogták vissza őket.

Így fordulhatott elő, hogy a centert fogó Varga Tamást látványosan víz felett megütötték, vérző fejjel hagyta el az uszodát, mégis őt állították ki. Kemény Dénes bízik benne, játszani tud a szegedi olimpiai bajnok a következő meccsen.

Vasárnap fél egytől a görögökkel találkozik a magyar társulat, élesebb meccs lesz, de azért simán hozható.

Magyarország-Szlovákia 19-3 (5-1, 5-1, 6-1, 3-0)

Góldobók: Madaras 4, Kiss G. 3, Biros, Benedek, Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Varga T., Kásás, Molnár, Kis G. 1-1, illetve Hrosik, Nedbal, Palascak 1-1