A görögöket is szétverték a pólósok

2008.07.06. 14:35
A magyar férfi vízilabda-válogatott harmadik meccsét is megnyerte a malagai Európa-bajnokságon. A szlovákok után a görögök is csak három gólig jutottak ellenünk, így nem is volt kérdés a magabiztos magyar siker. Ezúttal Hosnyánszky és Kis Gábor volt a nyerő ember, mindketten dupláztak.


A június végi szombathelyi nemzetközi tornán a magyar válogatott megszenvedett a görögök ellen, a vártnál jóval szorosabb meccset játszott, és csak egy góllal tudta legyőzni.

A szombaton megsérült két magyar közül mindketten ott voltak a medencében, Varga Tamás kötést sem viselt, Biros Péter dagadt szájjal vállalta az újabb meccset.

A görögök magukhoz ragadták az elején a kezdeményezést, lõttek egy gólt, amit Kis Gábor gyorsan kiegyenlített, Biros pedig már megszerezte a vezetést. Az újabb magyar gólt Hosnyánszky lőtte, a görögök szépítettek a negyed végére, és ekkor úgy látszott, akár szoros meccs is lehet.

A folytatásban azonban a magyar védekezés kiválóan működött, a rivális lövői elbizonytalanodtak, a következő nyolc percben mindössze egy gólig jutottak - azt is büntetőből lőtték -, utána ennyi sem jött össze. A teljes második félidőben Szécsi egyetlen gólt sem kapott.

A mieink eközben természetesen zavartalanul növelték előnyüket, és már csak az volt kérdés, mekkora lesz a különbség. Végül öt lett. "Nem játszottunk jól, viszont a 8-3 az 8-3" - mondta Kemény Dénes a mérkőzés után.

Kiss Gergő, Hosnyánszky, Madaras és Benedek is lőtt gólt létszámfölényben, így a válogatott továbbra is hibátlan, ha a hátralévő két meccsét - Montenegró és Spanyolország - is megnyeri, akkor csoportelső, egyben elődöntős.

A horvátok legyőzték a spanyolokat, így a házigazdának még a továbbjutást jelentő harmadik helyért is küzdenie kell.

A másik csoportban a szerbek meglepetésre döntetlent játszottak a románokkal.

Magyarország-Görögország 8-3 (3-1, 2-2, 1-0, 2-0)
a góldobók: Kis G., Hosnyánszky 2-2, Biros, Kiss G., Benedek, Madaras 1-1, illetve Milonakisz, Szkizasz. H. Afrudakisz 1-1