Továbbjutott az Eger, kiesett a Honvéd

2008.10.19. 13:59 Módosítva: 2008.10.19. 14:25
Az Eger a kezdeti botlás után javított, így a legjobb 16 között folytathatja, míg a Honvéd két veresége miatt csak a LEN kupában játszik tovább, ahol a másik két magyar csapat, az Újpest és a Szeged is továbblépett.

Továbbjutott csoportjából a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata, miután utolsó csoportmeccsén 9-5-re verte a spanyol CN Barcelonát. Gerendás György együttese a hatcsapatos csoport 2. helyén harcolta ki a továbbjutást az egri selejtezőből.

A magyar együttes remekül kezdett, a katalánok 0-4 után, csak a 18. percben szerezték első góljukat. A kilenc akciógóllal kirukkoló Eger - a horvát VK Sibenik mögött - a 2006/2007-es szezon után ezúttal másodszor jutott az Euroliga főtáblájára, a legjobb 16 csapat közé.

Gerendás György, az egriek vezetőedzője: "Nem gondoltam volna, hogy ezen a meccsen fog múlni. Kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk. Meg kellett izzadni a győzelemért, egyelőre örüljünk a továbbjutásnak, a sorsolással később foglalkozzunk.

A csapatunk szinte még az alapozásnál tart, nem az volt a fő feladat, hogy jó vízilabdát játsszunk, hanem hogy keveset hibázzunk. Több mérkőzésen sem sikerült megvalósítani az elképzeléseket, néha ijedten játszottunk, ami nem jó. Bízzunk benne, hogy a folytatásban jobb lesz."

Győzött a Domino Honvéd is utolsó csoportmeccsén, ezzel együtt a magyar bajnoki bronzérmes elbúcsúzott a további küzdelmektől, mert a Herceg Noviban rendezett selejtezőtornán csak a harmadik helyen végzett.

A magyar együttes utolsó meccsén a holland Eindhovent verte könnyedén, kilenc góllal, ennek ellenére Szívósék az Euroliga főtáblája helyett a második számú kontinentális pólósorozatban, a LEN Kupában folytathatják.

Harmadik mérkőzését is megnyerte, ezzel százszázalékos teljesítménnyel lett első csoportjában és folytathatja a legjobb 32 között a LEN Kupában az Újpest. A lelkes törökök egy pillanatra sem tudták kétségessé tenni a margitszigeti Hajós uszodában játszott meccset, a kérdés csak az volt, hány góllal győz a legutóbbi magyar bajnokság ötödik helyezettje.

A másik magyar LEN Kupás együttes, az ob I-ben legutóbb negyedik Szeged-Beton VE - hazai medencében, egy hármas tagjaként - már szombaton befejezte selejtezőkörét, s az UTE-hoz hasonlóan csoportgyőztesként ment tovább. Sorsolás hétfőn, Rómában, a LEN központjában. A 32 csapatot négycsapatos csoportokba osztják, innen az első két helyezettek jutnak tovább.

Eredmények

Euroliga, 2. selejtezőkör,

G-csoport, 3. játéknap:

ZF-Eger - CN Barcelona (spanyol) 9-5 (2-0, 2-0, 1-2, 4-3)

F csoport, 4. játéknap:

Domino Honvéd-Eindhoven (holland) 14-5 (6-3, 5-1, 3-0, 0-1)


LEN Kupa, 1. selejtezőkör, B csoport, 3. játéknap:

Uniqua-UTE - Istanbul Adalar (török) 22-4 (6-0, 3-2, 7-1, 6-1)