Endre, Elek
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

A Vasas nyerte a Domino elleni rangadót

2008.11.16. 16:01

Négy góllal nyert a Vasas a Honvéd ellen a férfi vízilabda-bajnokság vasárnapi rangadóján. Az első gólra - a kölcsönös rontások miatt - csaknem négy percet kellett várni, mígnem Földi László legénységéből a friss - ex-egri - szerzemény, a nyáron, augusztusban olimpiai bajnokká lett center, Kis Gábor "posztidegen" helyről, vagyis távolabbról talált be a válogatottbeli csapattárs, a Pekingben kétszeres olimpiai aranyérmessé előlépett Gergely István kapujába. Aztán beindult a góltermelés, még ha egyoldalúan is, tudniillik csupa Vasas-találat sorjázott az első negyedben, egészen 3-0-ig, amikor az utolsó pillanatokban szépített a vendéggárda a meccs egészében agilis és felettébb "hálóérzékeny" Szivós Márton révén. A folytatásban 3-2-re, majd 4-3-ra zárkózott fel - a vezetőedzői tisztségben Kovács Istvánt váltó - Vad Lajos vezette Honvéd, jelezve, hogy magára talált, egyszersmind értésére adva a Vasasnak, hogy nem adta fel. Csakhogy a bajnokcsapat élt az emberelőnyök kínálta lehetőségeivel és félidőre 6-3-ra ellépett.

A harmadik nyolc perc látványos motívumaként a háromszoros olimpiai bajnok és másodszor eredményes center, Molnár Tamás remek kapufás gólt lőtt, majd még ennél is szebb alakítással, „félmérföldes” csavart ejtéssel Szivós hozta fel 6-5-re együttesét. Volt aztán 7-6 és 8-7 is, az egyenlítés azonban elmaradt, nem csupán ebben a játékrészben, hanem a befejező negyedben is, amelyben felülkerekedett és a végére egyértelművé tette sikerét a Vasas.

Eredmény: TEVA-VasasPlaket - Domino Honvéd 12-8 (3-1, 3-2, 2-4, 4-1) góldobók: Varga Dániel 4, Kis G., Hosnyánszky 2-2, Katonás, Steinmetz B., Tóth M., Kállay 1-1, illetve Szivós 4, Molnár 2, Jansik, Iosep 1-1