Kemény Dénes marad a pólókapitány

2008.12.23. 11:09 Módosítva: 2015.05.21. 02:31
A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának szerződése az év végén lejár. Kemény Dénes megegyezett Martin Györggyel, a szövetség újjáválasztott elnökével, az újabb négyéves szerződést január elején írják alá.

Kemény Dénes bejelentette, megállapodott Martin Györggyel, a vízilabda-szövetség vasárnapi közgyűlésén újabb négy évre megválasztott elnökkel, és marad a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Kemény kapitányi megbízatása ez év végén jár le. Martint a közgyűlésen megválasztott elnökség kérte fel, tárgyaljon Keménnyel, hogy a nyáron Pekingben a válogatottal megszakítás nélkül harmadszor is olimpiát nyerő kapitány maradjon. A szövetségi kapitányi poszt betöltésére Kemény érdemeire, páratlan eredménysorára való tekintettel a testület nem írt ki pályázatot. Az új, négy évre szóló szerződést várhatóan január első felében írják alá.

"Sok bizonytalanság volt bennem, ezért is nem döntöttem hamarabb. Az elmúlt egy hétben-tíz napban sok jelet érzékeltem a játékosok, az egyesületek és a szövetségi vezetők irányából, s ezekből arra következtettem: mindenki bízik abban, hogy a következő időszakot elvállalom. Ez lényeges momentum volt - kezdte döntésének indoklását Kemény Dénes a válogatott hivatalos honlapján, a www.vlv.hu-n.

"A másik ok, hogy nagyon nehéz időszak jön, mert gyakorlatilag a csapatnak szinte a felére nem nagyon lehet majd számítani, egy darabig semmiképpen nem. A beépítendő játékosok között jó néhányan lesznek, akik alig-alig voltak eddig kerettagok. És az, hogy most ez a helyzet, az ennek a 12 évnek az eredménye. Mivel pedig ennek a 12 évnek én is lényeges tényezője vagyok, úgy gondolom, hogy bizonyos értelemben kötelességem is vállalni a folytatást. Rögtön hozzáteszem: az első év kifejezetten nehéz lesz, mert a csapat jó része nulláról fog indulni, és rögtön világbajnokság van."

Az olimpián negyedik női válogatott kapitányának, Godova Gábornak is lejárt a szerződése, a posztra pályázatot írnak ki. Pályáznia január 15-ig bárkinek lehet, utána döntenek az utódlásról.