Kemény Dénes új stábbal kezdi az évet

2009.01.08. 17:38
Húsz emberrel kezdi meg az idei évre a felkészülést Kemény Dénes a vízilabdázók szövetségi kapitánya. Az új szakmai stábbal történő első edzésre csak négy olimpiai bajnok kapott meghívót.

Válogatott keret nincs ugyan, de a nemzeti együttest Pekingben sorrendben harmadszor is olimpiai bajnoki címre vezető Kemény Dénes kiküldte az első edzésre szóló meghívókat. A szövetségi kapitányi tisztében újabb négy évre megerősített szakember 20 emberrel vág neki 2009-nek. A keretben nincsenek légiósok.

A kapitány a vlv.hu-nak elmondta, a most meghívott 20 játékos hétfőn két edzésen bizonyíthat, a második edzésnap január 19-én lesz, akkor újabb csoportnyi játékos kap lehetőséget, miközben természetesen lesz azért átfedés is. Kemény 1997-hez hasonlóan egy-egy munkanapra hív össze játékosokat, akiket élesben akar tesztelni.

Január 25. és 28. között Németországban készül a csapat, és egy hivatalos mérkőzést is játszik a házigazdákkal. Igazi kerethirdetés májusra várható, akkor már a július-augusztusi római világbajnokságra készülő pólósok névsorát teszi közzé a kapitány.

A kapitány elmondta, négy évre szólóan kezdődik az építkezés és igyekszik minél többször ilyen edzéseket tartani, hogy az alakuló válogatott minél többet gyakorolhasson együtt. Hozzátette, egri játékost a klub kérésére nem hívott meg a keretbe.

Kemény Dénes tudatta azt is, hogy a munkáját segítő stáb összetételében jócskán van változás. "Mátéfalvy Csaba marad az előző stábból, s a jövőben edzőként Bíró Attila, orvosként dr. Gábor Antal, gyúróként pedig Illyés Roland fogja ellátni a feladatokat. Hozzá kell tegyem: ezúton is még egyszer szeretném megköszönni Kásás Zoltánnak, dr. Pavlik Gábornak és Nagy Ferencnek a munkáját."

A behívott 20 játékos névsora (klubok szerinti bontásban):

Vasas: Nagy Viktor, Varga Dániel, Varga Dénes, Tóth Márton, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor Honvéd: Báthori Bence, Szivós Márton Szeged: Török Béla FTC: Jászberényi Gábor, Balatoni Máté, Babay Árpád, Kincses Attila Pécs: Gárdonyi András, Czigány Károly, Kovács Gábor UTE: Bisztritsányi Dávid, Salamon Ferenc, Létay Krisztián Szolnok: Pásztor Mátyás.