A Vasas továbbjutott, az Eger kiesett az Euroligában

2009.02.07. 21:28 Módosítva: 2009.02.07. 22:39
A Vasas könnyedén verte francia ellenfelét, az egriek Belgrádban kikaptak és kiestek a vízilabdázók legrangosabb európai kupasorozatában. A Szeged nyert a LEN Kupában, és a négy között van.

Magabiztos, tízgólos győzelmet aratott a Vasas a francia Marseille ellen a férfi vízilabda Euroliga főtáblájának negyedik játéknapján, szombaton, a Komjádi uszodában.

Az idegenbeli 10-6-os siker után csak az volt a kérdés, hogy a magyar bajnok mekkora különbséggel nyer a hazai visszavágón. A végül szolid edzőmeccsé alakuló találkozón különösen Varga Dénes és a szintén pekingi olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert volt elemében, előbbi négy, utóbbi három alkalommal talált a kapuba.

Ugyanebben a csoportban a ZF-Eger két góllal kikapott a szerb Partizan Beograd otthonában. Ezzel egyrészt eldőlt, hogy már biztosan nem jutnak be az egriek a legjobb nyolc közé, másrészt: a Partizan és a Vasas már tagja a negyeddöntő mezőnyének.

A hazai döntetlen után csak győzelem esetén tudta volna életben tartani továbbjutási esélyeit az Eger. Az első negyedben még tartották magukat a vendégek, ám a nagyszünetben már háromgólos előnyt szerzett a belgrádi alakulat. Az utolsó felvonásban nagyot hajrázott és felzárkózott az Eger (9-8), ám az egyenlítés végül nem sikerült.

Eredmények

Euroliga, főtábla, D csoport, 4. forduló:
TEVA-VasasPlaket - CN Marseille (francia) 16-6 (5-1, 5-0, 4-1, 2-4)
Partizan Beograd (szerb) - ZF-Eger 11-9 (2-2, 3-0, 3-2, 3-5)
A csoport állása a 4. forduló után: 1. Partizan Beograd 10 pont, 2. Vasas 9, 3. Eger 2, 4. CN Marseille 1.

Az újvidéki 10-10-es döntetlen után a szombat esti, szegedi visszavágón a hazai csapat egy góllal nyert, így bejutott a férfi vízilabda LEN Kupa elődöntőjébe. A Szeged a második negyedben három, majd később két góllal is vezetett, de a vendégek mindig felzárkóztak.

A vége előtt 9-6-ról is feljöttek egy gólra, de az utolsó három percben nem változott az eredmény, így a LEN Kupa legjobb négy csapata közé jutott a Szeged.

Eredmény:

LEN Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Szeged-Beton VE - Vojvodina (szerb) 9-8 (3-1, 2-3, 3-2, 1-2).