Sára, Márió
2 °C
6 °C

Megbüntették a karjáért küzdő pólóst

2009.03.05. 16:25 Módosítva: 2009-03-05 16:30:06
A világbajnok szerb pólós, Danilo Ikodinovics még a nyáron szenvedett motorbalesetet, most született ítélet az ügyében. A játékos karját még mindig nem tudja mozgatni, egy újabb műtétben bízik.

Több mint kétszázezer forinttal egyenértékű pénzbüntetésre ítélte a karja megmentéséért küzdő Danilo Ikodinovics szerb vízilabdázót csütörtökön egy újvidéki bíróság.

A világ egyik legjobb pólósának tartott 31 éves sportoló tavaly júniusban önhibájából szenvedett súlyos sérülést, amikor Yamaha motorján az Újvidék és Nagybecskerek (Zrenjanin) közötti úton száguldva az esti órákban hátulról beleszállt egy vele azonos irányban közlekedő gépkocsiba.

A Partizan Beograd Szerbia-szerte rendkívül népszerű - olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmek birtokában lévő - játékosát sokáig műtötték, utána napokig kritikus állapotban volt, de életben maradt.

Most arra vár, hogy egy franciaországi klinikán elvégzett műtéttel mindkét karja megmaradjon, és talán folytathatja sportpályafutását. Ikodinovics a pekingi olimpiáról is hiányzott.

Történetét közben a szerb bulvársajtó is felkapta, szerinte az most ott tart, hogy felesége, Natasa Bekvalac, az egyik legimádottabb szerb popsztár - miután a legnehezebb időszakot átvészelte Ikodinovics mellett - válni akar. Natasa apja az a Dragoljub Bekvalac mesteredző, aki a múlt év decemberében vette át a Győri ETO FC labdarúgócsapatának irányítását.