Magyarország–Románia 9-4

2009.03.06. 22:15
A románok felett aratott ötgólos győzelemmel kezdte meg szereplését az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Egerben, a 3. Volvo Kupa pénteki nyitónapján.

Kemény Dénes csapata első nekifutásra papíron leggyengébb Volvo-kupa-ellenfelével találkozott Egerben, 1600 néző előtt. A Honvéd exszakvezetője, Kovács István által irányított román válogatott nem volt képes komoly ellenállásra. A magyar válogatott motiváltan kezdte a találkozót, az első negyedben három emberelőnyt is gólra váltott. Előbb Varga Dénes, majd Biros Péter és Varga Dániel lőtt gólt, közben a Honvédban légióskodó Iosep is betalált.

A második negyedben Hosnyánszky villant, aztán Varga Dániel pattintott labdája akadt meg a román kapu jobb sarkában. Ghiban előnyből szépített, Hosnyánszky növelhette volna az előnyt, de az ötméteres dobásánál kicsúszott a kezéből a labda. Maradtak ki helyzetek, mégsem lehetett panasz a játékra. Zártan, jól védekeztek a hazaiak, Szécsi Zoltán is többször bravúrosan avatkozott közbe a kapuban.

Formálódik a csapat

Kemény Dénes: "Formálódik a csapat, a római vb-re keresem az embereket. Nagy tanulságokat nem lehet levonni, dolgozunk tovább, holnap szeretnénk legyőzni a szerbeket."

Fordulás után a helyi kedvenc Varga II. Zsolt is megvillant: 6 méterről nagy erővel lőtt a vendégek kapujába. Szécsi bravúrját követően Hárai Balázs hatásos centerezés után szerezte a hetedik magyar találatot.

A negyedik negyedben minden játékosát harcba küldte Kemény Dénes. Varga II. egyéni akció végén lőtt gólt, ezzel lett 8-2, majd Hosnyánszky kapott lehetőséget újabb büntető elvégzésére. A Vasas olimpiai bajnoka nem hibázott, 9-2-re módosult az állás. Aztán a román csapat sorozatban két emberfórt is értékesített, ezzel felzárkózott 9-4-re.

A másik mérkőzésen: Szerbia-Egyesült Államok 11-5 (3-1, 1-3, 2-0, 5-1). Az olimpiai bronzérmes tehát alaposan elverte az olimpiai ezüstérmest. A szombati program: Egyesült Államok-Románia 16:15 ó, Magyarország-Szerbia 18 ó .