Megint nem vertük meg a szerbeket

2009.03.07. 20:11 Módosítva: 2015.05.21. 00:20
Sokáig úgy látszott, a magyar férfi vízilabda-válogatott legalább két góllal legyőzi a szerbeket az egri Volvo-kupán, de a hajrában már a döntetlenért is küzdenie kellett.

A románok elleni fölényes, 9-4-es győzelem után a magyar férfi vízilabda-válogatottra az egri Volvo-kupán a legnehezebb meccs várt. Az olimpián csalódást keltõ szerbek ugyanis szerették volna megmutatni a magyaroknak, hogy nagyon jók, és mindig számolni kell velük.

Tökéletesen indult a meccs, Varga Dénes éles szögből, a végletekig kivárva nagy gólt lőtt egy védővel a nyakán, majd Hárai a bekkek közt megtalálta a labdát, és a hálóba lőtte. Kis Gábor gólja már 4-1-es magyar előnyt jelentett, de egy kiállítást értékesített Prlajnovics a negyed vége előtt.

A második játékrészben közelebb kerültek a szerbek, Szívós góljára kettővel válaszoltak. A harmadik negyedben Szívós 9-6-ra növelte az előnyt, a két Varga testvér - Dániel és Dénes - továbbra is villogott, és az utolsó negyed előtt 10-8 volt az állás.

A befejező negyedben Hosnyánszky lőtt csak gólt, míg a balkezes Filipovics és Gocics továbbra is tarthatatlan volt. Az újjáalakuló magyar válogatott idegesítő hibákat követett el - egy lefordulást nem tudott kihasználni -, ezért nem tudott nyerni a hajrában. Mi több, Nagy Viktor bravúrjára volt szükség, hogy ne kapjon ki.

A kiállítási arány 14-9 volt a szerbeknek.

Kemény Dénes szövetségi kapitány így értékelt: "Meg is nyerhettük volna, el is veszíthettük volna a mérkőzést. Reális a döntetlen. Egy jól támadó, stabil, összeszokott szerb csapattal játszottunk. Hátul nem voltunk elég jók, tizenegy lőtt góllal nyerni kellett volna. A szerb válogatott szinte egész évben együtt van, a begyakorolt figurákat meg tudta csinálni. A mi játékosaink bravúros egyéni megmozdulásokkal egyensúlyozták a szerbek erejét. A győzelemért tehettünk volna többet hátul, de talán elöl is."

Jegyzőkönyv:

Magyarország-Szerbia 11-11 (4-2, 1-2, 5-4, 1-3)
Románia-Egyesült Államok 8-7 (1-2, 1-1, 2-2, 4-2)
Pénteki eredmények: Magyarország-Románia 9-4 Szerbia-Egyesült Államok 11-5
Az állás: 1. Szerbia 4 pont (22-16), 2. Magyarország 4 (20-15), 3. Románia 1, 4. Egyesült Államok 0
A vasárnapi program: Románia-Szerbia 11 ó Magyarország-Egyesült Államok 12:45 ó