Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Kirisiben lesz a női vízilabda BEK négyes döntője

2009.03.16. 16:18

Budapest hiába pályázott, Kirisiben csatázik a Domino Honvéd női vízilabdacsapata április 4-én és 5-én a BEK-négyesdöntőjében, miután a LEN, az európai szövetség az orosz bajnoknak ítélte oda rendezés jogát.

A magyar bajnok sportdiplomáciai vereségéről a T-Mobile Sporthír Szolgálat tájékoztatott, hozzátéve, hogy a LEN Büro tagjai ugyan hétfő éjfélig voksolhatnak, ám az eddig beérkezett szavazatok alapján már kész tényként kezelendő a vaskosabb költségvetésű Kirisi győzelme a Final Four házigazdaszerepét illetően.

Az olasz Orizzonte nem jelentkezett be a négyes fináléra, amelynek viszont az oroszok és a Honvéd mellett még a negyedik résztvevő, a görög Vuliagmeni is szívesen adott volna otthont. A leendő házigazdának mindkét játéknapon televíziós közvetítésről kell gondoskodnia, ezen kívül pedig olyan jelet biztosítania, hogy a mérkőzések a döntő további három szereplőjének országában is képernyőre kerülhessenek, minderre pedig a Domino Honvédnak aligha lett volna anyagi fedezete. Györe Lajos korábban LEN Kupa-győztes együttese legutóbb tavaly decemberben, a portugáliai Portóban mérte össze erejét a Kirisivel, akkor az orosz bajnokcsapat 11-10-re győzött. (MTI)  • Vennék
  • Hírek