Van esélye a Vasasnak az Euroligában?

2009.03.25. 14:08 Módosítva: 2009.03.25. 15:06
A legnehezebb ellenfelet kapták a Vasas pólósai a vízilabda Euroliga negyeddöntőjében, a négy magyar olimpiai bajnokkal felálló Pro Recco ellen bravúr kell. A Szeged jobban járt, a LEN Kupa döntőjébe jutott csapat idegenben kezdhet a Panioniosz ellen.

A Vasas férfi vízilabdacsapata a lehetséges három rivális közül a legerősebbet, az olasz Pro Reccót kapta az Euroliga negyeddöntős sorsolásán, adta hírül a válogatott honlapja, a www.vlv.hu.

Nagyon belehúzott az első mérkőzést Budapesten játszó magyar bajnok, az Euroliga-címvédőt, a kontinens legjobb klubcsapatának tartott együttest erősíti négy magyar olimpiai bajnok is: Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Marcz Tamás.

Az európai pólós csúcssorozatnak ebben a szakaszában már kieséses rendszerben játszanak a 16 csapatos főtábláról továbbjutottak, vagyis a párharc győztese a legjobb négy közé, a Final Fourba kerül, a vesztes pedig búcsúzik a küzdelmektől. Ha a Vasas továbbjut az olasz sztárcsapat ellen, nehéz dolga lesz az elődöntőben is, ahol a Partizan-Dubrovnik párharc győztesével találkozik.

"Van esélyünk. Csak vicceltem, nincs esélyünk. Hajrá magyarok! - nyilatkozta a vlv.hu-nak a Vasas klasszisa, Varga Dénes. A Recco magyarjai közül Benedek örül, hogy hazajöhet, Kásás pedig arra hívja fel a csapattársai figyelmét, hogy csak akkor győzhetnek, ha ugyanúgy csapatként játszanak, ahogy azt a magyar bajnok teszi. "Csak akkor nyerhetünk, ha a legjobb formánkat hozzuk - tette hozzá Kásás.

A LEN Kupa döntőjében érdekelt magyar csapat, a Szeged jobban járt a Vasasnál, a görög fővárosban vívhatja első mérkőzést a Panioniosz ellen, a visszavágót rendezik hazai medencében. Mind az Euroliga negyeddöntőjében, mind a LEN Kupa fináléjában ugyanazok a játéknapok: április 8. és 22.

Euroliga-negyeddöntő és LEN Kupa-döntő

Euroliga:

Olympiakosz Pireusz (görög)-Mladost Zágráb (horvát)
Partizan Belgrád (szerb)-JUG Dubrovnik (horvát)
Vasas-Pro Recco (olasz)
Primorac Kotor (montenegrói)-Jadran Herceg Novi (montenegrói)

LEN Kupa:
Panioniosz (görög)-Szeged (ápr. 8)