Benedek
-4 °C
5 °C

Egygólos dunaújvárosi előny a női vízilabda LEN-kupában

2009.03.29. 19:52

Eredmény, LEN Kupa, döntő, 1. mérkőzés: Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH - Sturm Csehov (orosz) 12-11 (3-2, 4-2, 2-2, 3-5). A magyar góldobók: Szücs 4, Primász 3, Brávik F., Poszkoli 2-2, Benkő N. 1

A rivális erejéről meglehetősen sokat elárult az a tény, hogy a második számú kontinentális sorozat 2008/09-es kiírásában eddigi összes meccsét - szám szerint 13-at - megnyerte.

A nagyszünet előtt már 7-2-re, tehát öt góllal is vezettek, de még a befejező nyolc percnek is 9-6-os előnynél vághatott neki a magyar bajnoki alapszakasz éllovasa. Csakhogy roppant nehéznek bizonyult semlegesíteni az oroszok válogatott bombázóját, Alena Vljegzsanyinát, aki nem kevesebb, mint hat alkalommal vette be a dunaújvárosi kaput.

A minimális előny dacára Koszi Ferenc szakosztályvezető bizakodó: "Nagyon jó csapat a Csehov, nem véletlen, hogy többször is fel tudtak jönni ránk. Ezzel együtt úgy látom, hogy a visszavágóra maradt esélyünk, ahogyan az elődöntőben is történt, mikor a görög Vuliagmenivel csak döntetlent játszottunk hazai medencében, hogy aztán az athéni visszavágón mégiscsak mi harcoljuk ki a döntős szereplés jogát - idegenbeli győzelemmel. Valami hasonlóra lesz szükségünk most is. A lányok nevében is mondhatom, nagyon szeretnénk LEN Kupát nyerni" - nyilatkozta az MTI-nek. Az oroszországi visszavágót szombaton 10 órától játssza a két együttes. (MTI)