Nagy siker kapujában a Szeged férfi vízilabdacsapata

2009.04.20. 19:09

Az elődöntőben mutatott játék megismétlésében látja a siker kulcsát Kásás Zoltán, a Szeged férfi vízilabdacsapatának edzője a görög Panioniosz elleni LEN Kupa-döntő szerdai, hazai visszavágóján.

"Csak akkor van esélyünk, ha úgy játszunk, mint az orosz Kazany elleni elődöntőben - mondta az első, athéni mérkőzésen 8-6-os vereséget szenvedett csongrádi együttes mestere a hétfői szegedi sajtótájékoztatón. - A múlt héten három napot Belgrádban edzőtáboroztunk, a Partizannal kétkapuztunk. Volt mit gyakorolnunk, az elmúlt időszakban gyengén használjuk ki az emberelőnyös helyzeteket. Éppen ez volt a probléma a LEN Kupa-döntő első meccsén, és a hétvégén, a Ferencvárostól elszenvedett 7-5-ös, hazai bajnoki vereség alkalmával is. Bízom benne, hogy a szerdai visszavágón hatékony lesz a létszámfölényes helyzetkihasználásunk. A csapatból Komlósi Péter kisebb kézsérüléssel bajlódik, szerencsére nem a lövőkeze sérült, míg Juhász Zsolt az elmúlt időszakban betegeskedett."

"Több társamnak ez lesz élete meccse - vette át a szót a Szeged-Beton VE kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitánya, Varga Tamás. - Így ígérhetem, hogy mindent megteszünk a kétgólos hátrány ledolgozásáért. Nyertem már nemzetközi kupát, de azt nem a Szegeddel értem el. Számomra és társaim számára is fontos lenne, hogy itthon tartsuk a LEN-kupát."

A mérkőzésre elővételben 300 belépő fogyott el, ez klubtörténeti csúcs. Kilencszáz néző foglalhat helyet az újszegedi sportuszodában. A Panioniosz, amely hétfő este érkezik Ferihegyre, kedd délelőtt már a meccs helyszínén gyakorol. (MTI)