Szökőnap
4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

A Szeged nyerte a LEN-kupát

2009.04.22. 21:11 Módosítva: 2009.04.22. 21:40
A magyar klubcsapatok közül első vidéki együttesként LEN Kupa-győztes lett a Szeged férfi vízilabdacsapata: Kásás Zoltán legénysége a döntő szerdai visszavágóján hosszabbítás után büntetőkkel nyert a görög Panioniosz ellen.

A LEN-kupa döntő szegedi visszavágóján a kétgólos hátrányból meglepő módon négy lett, az athéni Panioniosz 2-0-ra, majd 3-1-re is elhúzott. A Szeged aztán Weszelovszky László, majd Török Béla góljaival egyenlített. A második negyedben már a hazaiaknál volt az előny, 4-3-nál, illetve 5-4-nél.

A harmadik játékrészben a felettébb harcosan szerb Mihajlo Korolija ismét eredményes volt a magyar csapatban, majd a Panioniosz visszazárkózott 6-5-re. A görögök azonban itt megálltak, a kapus Baksa László, a szintén légiós, Vojiszlav Vejzagics, illetve a kétszeres olimpiai bajnok, Varga Tamás révén 9-5-re vezetett az utolsó nyolc perc előtt a Szeged.

A végén azonban csak két görög gólt (9-7) láthatott a közönség, így ünnep helyett - mivel összesítésben 15-15-ös döntetlenre álltak a felek - következhetett a kétszer 3 perces hosszabbítás.

Ennek első részében a Panioniosz kiegyenlített (9-9), majd a folytatásban Weszelovszky és Varga Tamás 11-10-re módosította az állást. A legvégén Varga Péter két gólja csak a 13-11-es végeredményhez, illetve a büntetődobások volt elég.

Az ötmétereseket Kásás Tamás csapata hibátlanul lőtte, a görögöknél ketten is rontottak.

A Szeged 13 éve már eljutott a LEN Kupa döntőjébe, de akkor a Pescara legyőzte. Idén a nőknél a Dunaújvárosi Főiskola is döntőt játszhatott a LEN-kupában, azonban alulmaradt a Sturm Csehov ellen.

LEN Kupa, döntő, visszavágó

Szeged-Beton VE - Panioniosz (görög) 13-11 (2-3, 3-1, 4-1, 0-2 - 0-2, 4-2) után, büntetőkkel 5-2
A magyar góldobók: Weszelovszky 4, Varga T. 3, Mihajlo Korolija, Varga P. 2-2, Török, Vejzagics 1-1
Szegedi büntetődobók: Vejzagics, Lehmann István, Juhász Zsolt, Varga T. és Weszelovszky (mindannyian belőtték)