A Kotor nyerte a vízilabda Euroligát

2009.05.24. 11:18 Módosítva: 2009.05.24. 11:21
A vízilabda Euroliga döntőjében összesen öt magyar játszott, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám 2-2 góllal járult hozzá a montenegrói Primorac Kotor győzelméhez, a vesztes Reccóban a 4. negyed elejéig csak magyarok lőttek gólt. A Kotor lesz a Szeged ellenfele az európai Szuperkupa döntőjében.

A Kiss Gergely és Steinmetz Ádám személyében két magyar olimpiai bajnokot is felvonultató montenegrói Primorac Kotor nyerte a vízilabdázók elitsorozata, az Euroliga négyes döntőjét.

A sportág első számú klubsorozatának szombat esti, fiumei fináléjában a Kotor a négy magyar pekingi aranyérmessel megerősített címvédőt, az olasz Pro Reccót győzte le hosszabbításban 8-7-re.

A döntőben Kiss és Steinmetz 2-2 góllal segítette együttesét, az itáliai alakulatban Kásás Tamás 3, Benedek Tibor és Ma:rcz Tamás 1-1 találatot szerzett, Madaras Norbert ezúttal eredménytelen maradt. A "döntők döntőjének" egyik játékvezetője ugyancsak magyar volt: a partról Kiszelly Gábor dirigált.

A mieink a Reccóban is a legjobbak voltak, a negyedik negyed elejéig csak magyar játékos szerzett gólt. A Kotor győzelmével az is biztossá vált, hogy az európai Szuperkupáért a montenegrói csapat lesz a Szeged ellenfele.

A harmadik helyért rendezett találkozón a két horvát csapat összecsapását a Jug Dubrovnik nyerte 14-13-ra a Mladost Zagreb ellen. A szombati elődöntőben Kissék a Mladostot (11-9), Kásásék a Jugot verték (9-6).

Pro Recco-Primorac Kotor 7:8 (hosszabbításban)

Rijeka (Horvátország), Rijeka. v.: Kiszelly, Tulga (török)
Pro Recco: Tempesti – Giorgetti, Madaras, Mangiante, Kásás 3, Felugo, Jokics 1, Angelini, Benedek 1, Calcaterra, Udovicsics 1, Märcz 1, Bencivenga. Edző: Giuseppe Porzio
Primorac Kotor: Radics – Drasko Brguljan 1, Crepulja, Petrovics, Darko Brguljan, Zatovics, Kiss Gergely 2, Paskovics 2, Pavlovics, Milosevics 1, Steinmetz Ádám 2, Draskovics, Milics. Edző: Ranko Perovics
Gólok – emberelőnyből: 3/9 ill 3/9
Gólok – ötméteresből: -, ill 1/1
Kipontozódott: Milics (33.p.) (Forrás: vlv.hu)