Sikerrel zárták a magyarok az Unicum Kupát

2009.07.12. 16:03
Közepes teljesítményt nyújtva nyert hat góllal a németek ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely ezzel a százszázalékos szerbek mögött a második helyen fejezte be szereplését vasárnap, a margitszigeti Unicum Kupán.

A szerbekkel szemben 8-6-ra elveszített meccs után vasárnap a németek elleni utolsó mérkőzésen is hátrányba került a magyar válogatott.

Igaz, Kiss gergely, Varga Dénes és a csapatkapitány Biros Péter révén hamar fordult az állás, és 3-1-re elhúzott Kemény Dénes csapata. De a németek visszazárkóztak, és a második negyedben 4-3-ra a vezetést is átvették.

Eredmények 

Magyarország-Németország 14-8 (3-3, 4-2, 2-1, 5-2)
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Varga Dénes 3-3, Kiss G., Biros, Hárai 2-2, Madaras, Varga Dániel 1-1

Másik vasárnapi mérkőzésen:
Szerbia-Ausztrália 12-6

Az Unicum Kupa végeredménye:
1. Szerbia 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Németország 3, 4. Ausztrália 0

Nem sokkal később 7-5 volt az állás a magyarok javára, de elhúzni nem tudott a csapat, mert kisebb-nagyobb hibák mindig becsúsztak.

A harmadik játékrészben legalább a különbséget sikerült tartani, és 9-5 után Hosnyánszky ötméteresével már 10-6 volt az állás a javunkra.

Az utolsó negyedben a magyar válogatottnak sikerült még tovább növelni az előnyt, Varga Dániel két találata mellett, Hárai és Hosnyánszky is eredményes volt, így alakult ki a 14-8-as végeredmény.

A mutatott játékkal nem lehet elégedett a szövetségi kapitány a két hét múlva kezdődő világbajnokság előtt, de szerdán, az ausztrálok elleni utolsó felkészülési mérkőzésen még lesz alkalom a javulásra.

A világbajnokságra utazó keret

Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas) - kapusok
Biros Péter (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Szivós Márton (Honvéd), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger) - mezőnyjátékosok