Vízilabda-vb: Magyarország-Kína 10-7

2009.07.19. 10:38
A vártnál biztosabb győzelemmel kezdte a megfiatalított magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokságot. Drávucz hármat vágott zsinórban, Szűcs is fontos gólokat lőtt, Tomaskovics és Kisteleki fejezte be.

A római vízilabda-világbajnokság a magyar női válogatott mérkőzésével kezdődött vasárnap fél tízkor. Petrovics Mátyás kapitány hat helyen változtatott az olimpián negyedik helyezett csapaton, és ilyen fölényes győzelemre vélhetően még ő sem számított.

000T TRDV552523

Kína ugyanis az olimpián ötödik lett, és roppant kellemetlen stílusát már akkor bemutatta, a végső győzelemre is esélyes oroszokat és az olaszokat is legyőzte.

Gyors kínai góllal kezdődött a meccs, amire Pelle Anikó távolról, szerencsés találattal válaszolt, Valkay pattintása pedig már a vezetést jelentette. Az első negyed végére még egyenlítettek a kínaiak, és utána próbálták a lépést tartani. Szűcs Gabriella góljaira még válaszoltak, 4-4 után azonban Drávucz következett.

Három - szebbnél szebb - gólt ért el a második negyed végén, a harmadikat megúszás után, és ezzel húzott el először a magyar csapat.

Innen lényegében már csak az volt a kérdés, hogyan tartható meg ez az előny. A 2005-ös világbajnok csapat felfedezettje Tomaskovics Eszter centerből volt eredményes, Kisteleki Dóra pedig pimaszságát mutatta meg. Megúszott, és a vízről, csuklóból passzolta a hosszú sarokba a labdát. (10-5)

000T TRDV552521

A zárónegyed két emberelőnyös kínai góllal kezdődött - Huanhuan Ma pontosan célzott -, Petrovics kapitány időt kért, mert érezte a zavarodottságot. A folytatásban már nem született gól, így semmi sem veszélyeztette a biztos siker.

Kedd este 21 órától az olaszok jönnek, a csoportelsőség azon a meccsen dől el. A csoport győztesének nem kell játszania a legjobb nyolc közé jutásért, hanem azonnal oda kerül.

női vízilabda, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Kína 10-7 (2-2, 5-2, 3-1, 0-2)
a magyar góldobók: Drávucz 3, Szűcs 2, Pelle, Valkay, Takács, Tomaskovics, Kisteleki 1-1