Kapusunk is gólt dobott Üzbegisztánnak

2009.07.23. 18:33
A római vízilabda-világbajnokság csütörtöki versenynapján a magyar női válogatott edzett egy jót, és fölényesen verte Üzbegisztánt. A csoportelsőség azt jelenti: csak hétfőn játszik legközelebb Petrovics Mátyás válogatottja.

A magyar női vízilabda-válogatott két nehezebb meccs - Kína, Olaszország - után utolsó csoportmérkőzésére kapta a legkönnyebb ellenfelet a római világbajnokságon.

Üzbegisztán még csak ismerkedik a sportággal, és az első perctől kezdve csak az volt a kérdés, mekkora lesz a gólkülönbség a két csapat közt.

Az üzbégek távoli ejtésekkel még próbálták tartani a lépést, kettővel válaszoltak a négy magyar gólra az első negyedben. Utána viszont a következő találatukat a negyedik negyedben érték el, eközben a mieink zavartalanul lövöldöztek a hálóba. Brávik, Drávucz, Pelle Szűcs volt különösen elemében.

A több mint húszperces üzbég gólszünet után Gibazova ejtett egyet a zárónegyed közepén, ezzel lett 14-3 az állás.

A védekezésre ezek után már egyik csapat sem figyelt, és ha úgy is látszott, hogy Brávik centergólja lesz az utolsó, nem így történt. Az utolsó üzbég támadásnál ugyanis három másodperccel a vége előtt lőttek, ezt Gyöngyössy fogta, és még arra is volt ideje, hogy azonnal válaszoljon, így igazán emlékezetes góllal fejeződött be a találkozó. Az üzbég kapus ugyan beleért a labdába, de nem tudta kiütni a léc alól.

Az eddig hibátlan magyar női válogatott így hétfőn játszik legközelebb, mert csoportelsőként pihenőnapokat kap. Akkor már a négy közé jutás lesz a tét, az ellenfél pedig a Kanada-Németország párharc győztese. Kanada az esélyesebb.

Jegyzőkönyv:

női vízilabda, A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Üzbegisztán 18-5 (4-2, 3-0, 4-0, 7-3)
a magyar góldobók: Brávik 4, Drávucz, Pelle 3-3, Szűcs, Kisteleki 2-2, Tóth, Keszthelyi, Valkai, Gyöngyössy 1-1