Csak a 7. helyért játszhatnak a női pólósok

2009.07.29. 12:59
A magyar női vízilabda-válogatott az első két negyedben nagyon rosszul játszott, a harmadikat 5-1-re hozta. A meccset ennek ellenére 10-9-re Hollandia nyerte, ők játszhatnak az 5. helyért a római világbajnokságon.

A magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai bajnok Hollandiával mérkőzött a római vizes világbajnokság helyosztóján, a győztes az 5., a vesztes a 7. helyért mérkőzhet.

A magyar együttes veretlenül nyerte csoportját, a negyeddöntőben kikapott Kanadától; a hollandok csoportmásodikként jutottak tovább, a folytatásban Új-Zélandot megverték, de a negyeddöntőben kikaptak az oroszoktól.

A ráúszásnál Valkay elhozta a labdát,az első gólt mégis a hollandok szerezték. Drávucz büntetőből egyenlített, egy megpattanó lövés után ismét a hollandoknál volt az előny. Hosszú percekig egyik csapat sem talált be, majd a hollandok egy potyagóllala negyed végére kettőre növelték előnyüket.

A második nyolc perc Szűcs hibája után újabb holland góllal kezdődött, és hiába védett Horváth jól, a magyar együttes lövésig sem jutott. A bejátszások nem sikerültek, a legegyszerűbbnek tűnő passzokba is hiba csúszott. Kisteleki ejtésével feljöttünk két gólra, de a negyed végére visszaállt a háromgólos különbség.

A harmadik harmad is holland góllal kezdődött, centerük három magyar álmélkodása között dobott gólt. Kisteleki egy gyönyörű góllal megint szépített, Valkay góljával feljöttünk két gólra, Drávucz remek lövése után pedig már csak egy gól volt a holland előny.

Drávucz zseniális passza után Keszthelyi egyenlített, 3 másodperccel a negyed vége előtt pedig ugyanő a vezetést is megszerezte. A harmadik harmadban a magyar együttes a remek védekezés mellett az ellenfél kapuja előtt is sokkal magabiztosabb volt, így sikerült ezt a negyedet 5-1-re nyerni.

Tomaskovics góljával kezdődött a negyedik negyed, de előbb büntetőből szépítettek, majd egy távoli lövéssel egyenlítettek a hollandok. Három perccel a vége előtt a vezetést is megszerezték, de Szűcs nagyon messziről lőtt nagyon nagy gólt.

Negyven másodperccel a vége előtt ismét vezetést szereztek a hollandok, és hiába támadhatott a magyar együttes, a támadóidő lejárta előtt nem tudott kapura lőni, így kikapott. A hetedik helyért az ausztrál-spanyol meccs vesztesével játszunk pénteken.

Petrovics Mátyás szövetségi kapitány: "Csalódott vagyok, az eleje meg a vége miatt különösen. Az első két negyedben nyoma nem volt annak, amit tudunk, pedig a holland csapat jottányival sem jobb nálunk. A 3. negyedben végre megmutattunk magunkból valamit, de nem sokra mentünk vele, mert 8-6-ról hagytuk visszajönni őket. Például azért, mert 8-7-nél nem kellett volna kihagyni az emberelőnyt. A legvégén pedig, amikor az egyenlítésért támadhattunk, buta figyelmetlenségből nem azt csináltuk, ami pedig meg volt beszélve. Ilyen játékkal nem lehet nyerni."

Eredmény:

Női helyosztó az 5-8. helyért
Magyarország-Hollandia 9-10
(1–3, 1–2, 5–1, 2–4)
Gólszerzők
: Drávucz 2, Kisteleki 2, Keszthelyi 2, Tomaskovics, Szűcs, Valkai Á., illetve. Cabout 3, Van Belkum 2, M. van der Sloot 2, Guichelaar, Smit, Cabout