Sára, Márió
2 °C
6 °C

Négy közé vágyik a Szeged vízilabdacsapata

2009.08.25. 19:11

A bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé szeretne jutni a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata. Az előző idényben LEN Kupát nyerő gárda keddi sajtótájékoztatóján Kásás Zoltán vezetőedző kiemelte: öt olyan játékost sikerült igazolni, akik komoly erősítésnek számítanak. A Tisza-partiaknál játszik a jövőben a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás - aki 13 év után tér vissza nevelőegyesületéhez -, valamint Vindisch Ferenc, Ágner Zoltán, Somogyi Balázs, illetve az eddigi egyetlen légiós, a román válogatott Andrei Busila.
Az előző idényben az ob I ötödik helyén záró alakulattól távozott a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás (Cattaro), valamint Weszelovszky László (Ferencváros), Molnár Péter (Kuvait), Éles Vilmos (Szentes) és a szerb különítmény, vagyis Mihajlo és Milos Korolija, továbbá Vojslav Vejzagic.
"Remek kis csapatunk lesz - mondta Kásás Zoltán. - Célunk a hazai és nemzetközi porondon is a minél eredményesebb szereplést, LEN-kupa címvédőként iszonyatosan nehéz dolgunk lesz. Egy éve a Magyar Kupában botlottunk, most azonban szeretnék a Final Fourba jutni, és ez a célunk a bajnokságban is." A Szeged Beton ismét rendez majd nemzetközi tornát, szeptember 18-án és 19-én a LEN-kupa-győztes együttes mellett a Honvéd, az Eger, a szerb Vojvodina és montenegrói Cattaro lehet a viadal résztvevője.