Biros és Kiss Gergő is kihagyja a jövő évet

2009.09.03. 15:01 Módosítva: 2009.09.03. 15:01
A vízilabdázókkal három olimpiai aranyérmet szerző Kemény Dénes idén már elindította a londoni csapat keresését, jövőre folytathatja, mert két alapember is pihenni szeretne. Biros Péter és Kiss Gergő a világbajnokságot és az olimpiát szívesen vállalja, hacsak nem találnak addig jobbat náluk.

Az idei római világbajnokságon Biros Péter volt a magyar vízilabda-válogatott kapitánya, a jövő évi zágrábi Eb-n biztosan nem ő lesz. A 2008-ban a világ legjobbjának választott játékos ugyanis jövőre pihenni szeretne, mert tizenkét éve folyamatosan játékban van nyáron.

„Úgy érzem, most muszáj mind Gergőnek, mind nekem pihennünk annak érdekében, hogy az olimpia előtti két évben száz százalékot tudjunk nyújtani, Londonban pedig az legyen a végeredmény, amit szeretnénk. Kimondva-kimondatlanul is” – mondta a válogatott hivatalos honlapján.

Biros úgy gondolta, hogy két évig nem lesz válogatott, de végül abban állapodott meg Kemény Dénes kapitánnyal, csak a második évet hagyja ki. Az egri klasszist ráadásként az olimpia után gyorsan meg is műtötték, mert egy cisztát találtak a mellkasában.

Biros bizonyította Rómában, nem rossz megoldás a csapatkapitányi posztra, figyeltek rá társai, a szerbek elleni elveszített vb-negyeddöntőben erélyesen kért jobb teljesítményt, és hirtelen 5-2-ről 7-5-re változott az eredmény.

Kiss Gergő úgy gondolja, ha még befér az alakuló csapatba, akkor ő akár már 2010 őszén is szívesen bekapcsolódik a felkészülésbe. A 2011-es sanghaji világbajnokság kvalifikál az olimpiára, az első háromnak nem kell selejtezőt játszania.

A csapatba visszatérhet jövőre Szécsi Zoltán, de akár Kásás Tamás is, aki még konkrétan nem erősítette meg, hogy mikor vállalná újra válogatottságot.