Minden magyar pólócsapat továbbjutott

2009.10.25. 12:49 Módosítva: 2009.10.25. 12:49
Az Eger és a Honvéd is csoportelsőként jutott a férfi vízilabda Euroliga főtáblájára, a bajnoki ezüstérmes hazai medencében harcolta ki a győzelmet, a Honvédot Athénban nem tudták megverni. A LEN-kupában is főtáblás mindkét magyar csapat, a címvédő Szeged Splitben, az FTC Montpellierben jutott tovább csoportjából.

Az Euroliga egri selejtezőcsoportjában az Eger-Panioniosz mérkőzés előtt a házigazda már biztosan továbbjutott, a görögöknek csak arra kellett figyelniük, hogy ne kapjanak ki ötgólosnál nagyobb különbséggel. A Panioniosz kiválóan kezdett, egészen a 3. negyed végéig vezetni tudtak a görögök, de Biros Péter és a hajrában nyerőemberré előlépő Varga II. Zsolt góljaival az Eger fordított, és nyert.

Euroliga, 2. selejtezőkör, E csoport:
Eger-Panioniosz (görög) 9-8 (2-3, 2-1, 2-3, 3-1)

Győzelmével a házigazda, bajnoki ezüstérmes Eger megnyerte a csoportot, és főtáblás az Euroligában, ahova a Panioniosz is bejutott. Az Euroliga főtáblájának sorsolását - amikor is négy négyes csoportba osztják a csapatokat, köztük a versengésbe csak ekkor bekapcsolódó kiemelt Vasast, november végén tartják.

Két győzelem után harmadik fellépésén, vasárnap döntetlent játszott a Honvéd a férfi vízilabda Euroliga 2. selejtezőkörében, Athénban az orosz Szpartak Volgográddal, így csoportelsőként jutott a 16 csapatos főtáblára.

D  YT20091024026

Euroliga, 2. selejtezőkör, H csoport, 3. játéknap:
Domino Honvéd-Szpartak Volgográd (orosz) 7-7 (0-2, 2-3, 3-0, 2-2)

Novák Ferenc szakosztály-igazgató helyszíni beszámolója szerint nagy küzdelem folyt a vízben, s az első két negyedben az oroszok 3 góllal elhúztak. A fordulást követően viszont a magyar bajnokság legutóbbi bronzérmese felzárkózott, egyenlített, s megőrizte athéni veretlenségét.

Vad Lajos legénységéből hatan osztoztak a találatokon, az egyetlen duplázó Szivós Márton volt. A Honvéd pénteken 6-5-re verte a vendéglátó görög Vuliagmenit, szombaton pedig 8-6-ra a szerb Vojvodinát.

A címvédő Szeged és az FTC is továbbjutott a LEN Kupában

Két győzelem és két vereség után ötödik meccsén, vasárnap legyőzte román ellenfelét, ennek köszönhetően továbbjutott franciaországi selejtezőcsoportjából a Ferencváros férfi vízilabdacsapata.

LEN Kupa, 1. selejtezőkör, A csoport (Montpellier):
FTC-Fischer Klíma - Dinamo Bucuresti (román) 9-7 (3-1, 2-1, 2-3, 2-2)

A magyar csapattól származó információ szerint az FTC ezúttal koncentráltan játszott, már az elején előnyre tett szert, s nem engedte ki kezéből a vezetést.

Győzelmével a zöld-fehér alakulat bebiztosította továbbjutását a hatcsapatos montpellier-i csoportból, ahonnan az első négy folytathatja szereplését a második számú európai vízilabda-sorozatban. Hogy a harmadik, vagy a negyedik pozíció jut-e Godova Gábor legénységének, az a zárónapi további két mérkőzés eredményétől függ.

A három sikeres meccset követően a hazai Jadran Splittől elszenvedett szombat esti vereség után vasárnap a moszkvai Dinamo felett aratott győzelemmel javított mérlegén a Szeged férfi vízilabdacsapata a LEN Kupa horvátországi selejtezőcsoportjában, ahonnan a második helyen jutott tovább a címvédő magyar alakulat.

LEN Kupa, 1. selejtezőkör, C csoport (Split):
Szeged-Beton VE - Dinamo Moszkva (orosz) 7-5 (0-1, 2-2, 3-1, 2-1)

A csapattól származó információ szerint a csongrádiak ezúttal is remekül védekeztek, viszont a támadójáték - Juhász György szakosztályvezető minősítése szerint - egyenesen katasztrofális volt. A hét gólon hét szegedi osztozott.