A Szeged otthon lenne első a LEN-kupa csoportkörében

2009.11.04. 15:59

Péntektől vasárnapig Szeged ad otthont a férfi vízilabda LEN-kupa egyik csoportkörének: a címvédő Szeged-Beton VE együttese az olasz Posillipo Napolival, a francia Montpellier-vel és a német Duisburg csapatával csatázik a legjobb tizenhat közé jutásért. A négyesből az első két helyezett kerül tovább.

„Szeretnénk az élen végezni – nyilatkozta a szerdai, szegedi sajtótájékoztatón Kásás Zoltán vezetőedző –, hiszen nem mindegy, hogy csoportelsőt vagy éppen másodikat kapunk a következő körben. Az erőviszonyokat tekintve a szombat esti, olaszok elleni találkozó lesz a rangadó. Legjobbjuk, az egyszeres olimpiai bajnok Varga I. Zsolt. Legnagyobb ellenfelünk már szerdán megérkezett Szegedre, és ismerkedik a helyszínnel.”

„Jó formában várjuk a hét végét. A Honvéd legyőzése kellő önbizalmat adott a csapatnak. Ideális körülmények között dolgozhatunk, hála a támogatóknak csak a játékra kell koncentrálnunk. Nagyon bízunk benne, hogy népes publikum előtt játszhatunk” – mondta a hazaiak válogatott kapusa, Baksa László.

A szegedi csoportmeccsek műsora:

Péntek: Posillipo-Duisburg 19:00, Szeged-Montpellier 20:30.

Szombat: Montpellier-Duisburg 19:00, Szeged-Posillipo 20:30

Vasárnap: Posillipo-Montpellier 9:30, Szeged-Duisburg 11:00.