Olivér
4 °C
8 °C

Vízilabda EL: brutális csoportban a Vasas

2009.11.15. 14:47
Egyre gyakrabban hiányzik magyar csapat a vízilabda Euroliga négyes döntőjéből, talán idén összejöhet. A Vasas megkapta a címvédőt, és a horvát bajnokot. Szülővárosába, Egerbe térhet haza a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert a Pro Reccóval.

Idén nem Magyarországon sorsolták a vízilabda európai kupák csoportbeosztását, hanem a jövő évi Európa-bajnokság helyszínén, Zágrábban.

Jó hír, az Euroligában a három magyar csapat elkerülte egymást, de egyiknek sincs könnyű dolga, hogy bejusson a négyes döntőbe. Tavaly nem volt magyar, és egyre kevesebb az esély klubszinten arra, hogy a magyarok végig versenyben maradjanak.

A bajnok Vasas kemény csoportba került, mert a montenegrói Kotor Kiss Gergővel és Stenmeitz Ádámmal - mindketten olimpiai aranyérmesek - tavaly megnyerte a finálét, a Dubrovnik is bekerült a legjobb négy közé.

„Valószínűleg a Panioniosz nem fog egy pontot se szerezni, mégis biztos vagyok abban, hogy nem a görögök lesznek a legszomorúbbak a végén, hanem az, aki a harmadik helyen esik majd ki. A Kotor, a Dubrovnik és a Vasas egyenlő eséllyel indul harcba a továbbjutásért. Az a csapat, amely idegenben pontot tud szerezni az említett hármas meccsein, nagy lépést tesz előre, hogy bejusson a legjobb nyolcba” - mondta Varga Dániel a válogatott honlapján.

A tavalyi döntős olasz Pro Recco jön Egerbe, Kásás Tamással, Madaras Norberttel és Benedek Tiborral együtt. Ha a két orosz csapatot maga mögött képes tartani Biros Péter vezérletével az Eger, akkor történetében először a nyolc közé juthat. Kásás a vlv-nek azt mondta, az oroszokat szerették volna elkerülni, nem az erejük, hanem a megterhelő utazás miatt.

Amikor a Recco hazatér, különleges mérkőzés lehet, mert akár öt magyar olimpiai bajnok lehet a medencében. Az említetteken kívül Szécsi Zoltán, az Eger kapusa, feltéve, ha nem sérül meg újra.

Ha az Eger továbbjutna, a nyolc között biztosan nem kaphatná az olaszokat, akik tavaly a Vasast ütötték el a legjobb négytől.

A Honvédnak emészthető ellenfelei vannak, még akkor is, ha a végső győzelemre is esélyes szerb Partizan Belgrádot kifogták. A második helyre lehet esélyük, de erre a pozícióra sem ők a legesélyesebbek.

A LEN-Kupa védője, a Szeged a Ferencvárost kapta a legjobb nyolc közé jutásért, és le is győzheti.

A sorsolás eredménye:

A csoport: Barceloneta (spanyol), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Mladost Zagreb (horvát), Vojvodina (szerb)
B csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Panioniosz (görög), Primorac Kotor (montenegrói), TEVA-VASASPLAKET
C csoport: Budvanska Rivijera (montenegrói), DOMINO HONVÉD, Olympiakosz (görög), Partizan Beograd (szerb)
D csoport: ZF-EGER, Pro Recco (olasz), Sturm Csehov (orosz), Kazany (orosz)


A LEN Kupa nyolcaddöntős párjai:
Brescia (olasz)-Mataro (spanyol)
Savona (olasz)-Sabadell (spanyol)
Oradea (román)-Posillipo (olasz)
Primorje Rijeka (horvát)-Jadran Split (horvát)
Cattaro (montenegrói)-Patrasz (görög)
Vuliagmeni (görög)-Spandau 04 (német)
FTC-FISCHER KLÍMA - SZEGED-BETON VE
Marseille (francia)-Szpartak Volgograd (orosz)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?