A Honvéd legyőzte az Egert a vízilabda OB I.-ben

2009.11.16. 21:32

Az utolsó negyedben bukta el az Eger a meccset, amely az utolsó negyedig vezetett, de ebben a játékrészben nem tudott gólt lőni. A bajnokságban, hat forduló után már csak a Ferencváros száz százalékos a férfi vízilabda OB I.-ben.

Az Eger már 3-0-ra is vezetett az első harmad ötödik percében. A második harmadban megint három góllal, 5-2-re lépett el a vendégcsapat, de a Honvéd a szünet előtt két és fél perccel visszajött a meccsbe, 5-4-re zárkózott. Tíz másodperccel a negyed lefújása előtt alakult ki a 7-5-ös vendégvezetés.

Az utolsó előtti játékrészben megint szorossá tette a meccset a Honvéd, elsősorban Marnitz Gergő játéka emelkedett ki, aki ekkor már négy gólnál tartott, ebből kettőt büntetőből lőtt.

Az utolsó nyolc percben a Honvéd előbb előnyt hibázott, majd Szívós Márton góljával egyenlített a budapesti csapat. A hazaiaknál Gór Nagy Miklós kipontozódott, majd kettős előnybe került az Eger, de kétszer is hibázott a vendégcsapat. Átvehette volna a vezetést a Honvéd, de Salamon Ferenc a kapufára lőtte.

Szívós harmadik góljával, 3:23-al vége előtt először vezetett a Honvéd, ami mint később kiderült, a 11-10-es végeredményt jelentette.

Domino Honvéd–ZF-Eger 11-10 (1-3, 4-4, 4-3, 2-0)