Aliz
6 °C
14 °C

Hétvégén rendezik a férfi és a női pólós Magyar Kupát

2009.11.18. 13:22

Péntektől vasárnapig a BVSC Szőnyi úti uszodájában rendezik meg a férfi és női vízilabda Theodora Magyar Kupa négyes döntőjét, amelyen ezúttal nem osztanak ki pénzdíjakat a csapatoknak. Ezt Tóth Sándor, a honi szövetség alelnöke jelentette be szerdán, sajtótájékoztatón.

A program pénteken a női elődöntőkkel indul, 18 órától a Hungerit-MetalCom-Szentesi VK a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH csapatával mérkőzik, majd 19:30-tól a BVSC-Zugló Diapolo– ZF-Eger összecsapás következik. Szombaton a férfi együttesek játszanak a fináléba jutásért, előbb 12:30-tól a TEVA-VasasPlaket– Szeged-Beton VE találkozó szerepel a műsoron, majd 14:15-től a címvédő ZF-Eger a Domino-Honvéd ellen száll vízbe. E két elődöntőt a Sport Klub élőben közvetíti.

Vasárnap a döntők következnek, a női finálé 10 órakor, a férfiaké 12:15-kor kezdődik. Ez utóbbi összecsapást az RTL Klub élőben sugározza. A záró napon egy kisebb ünnepség keretében az elmúlt idény legjobb női és férfi játékosát, Szűcs Gabriellát és Kiss Gergelyt, valamint a 80 esztendős egykori játékvezetőt, neves pólós szakembert, Samu Miklóst is köszöntik majd.

Amennyiben a rendes játékidő nem hoz döntést, 2x3 perces hosszabbítás jön, majd szükség esetén 5-5 büntetőlövés határoz a kupa sorsáról. Az elődöntők vesztesei nem mérkőznek egymással, mindkét csapatot harmadiknak hirdetik ki.

A férfiaknál ez lesz a 83. MK-finálé, a négyes mezőny csapatai közül a Vasas eddig 14-szer, a Honvéd hétszer, az Eger pedig háromszor hódította el a serleget. A Szegednek ez még nem sikerült. Mind a négy csapat optimistán tekint a hétvégi mérkőzések elé, Földi László, Vasas mestere hangsúlyozta: csapata az elődöntőben szeretné "megbosszulni", hogy a bajnokság alapszakaszában egyedül a szegedieknek sikerült pontot rabolni tőlük. A tisza-partiak helyzetét nehezíti, hogy Török Béla eltiltását tölti, Windisch Ferenc pedig a Vasas elleni bajnokin megsérült.

A nőknél az idei lesz a 10. döntő, a Dunaújváros négy, a Szentes egy kupaelsőséggel rendelkezik, a BVSC és az Eger még eggyel sem.

A záró napon egy kisebb ünnepség keretében az elmúlt idény legjobb női és férfi játékosát, Szűcs Gabriellát és Kiss Gergelyt, valamint a 80 esztendős egykori játékvezetőt, neves pólós szakembert, Samu Miklóst is köszöntik majd. Ugyancsak díjazni fogják a két legjobb utánpótláskorú vízilabázót, Gyöngyösi Anikót és ifj. Török Bélát is, és szintén köszöntik a Vasas egykori pólóshölgyeit, akik 25 éve nyerték meg az első nő magyar bajnokságot.