Szombaton kezdődik a vízilabda Euroliga csoportköre

2009.11.27. 11:40

Szombaton kezdődik a férfi vízilabda Euroliga csoportküzdelmei, amelyekben három magyar csapat, a Honvéd, a Vasas és az Eger érintettek. Előbbi kettő hazai pályán, míg utóbbi az orosz Kazany vendégeként kezd.

A Domino-Honvéd a Kőér utcában fogadja a szerb idegenlégiósokkal erősített görög Olimpiakoszt, míg Vad Lajos csapatából többen influenzások. „Paján Viktorra semmiképpen sem számíthatunk szombaton, Szívós Márton szereplése is erősen kétségessé vált, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy Mezei Tamás játszik – mondta a szakvezető a T-Mobile sajtószolgálatnak. –A felsorolás nem túl lelkesítő, de ennek ellenére bízom benne, hogy egyenrangú ellenfelei leszünk az évről-évre erősödő görögöknek.” Az elmúlt hétvégén a Magyar Kupában bronzérmes gárda a C csoportban szerepel, ellenfelei lesznek még a montenegrói Budvanszka Rivijera és a szerb Partizán Belgrád.

A ZF Eger 14 játékossal már csütörtökön este útra kelt a kazanyi találkozóra. A kupában vasárnap ezüstérmes gárda bizakodva várja az oroszok elleni összecsapást: „Megnéztük a kazanyiak LEN Kupa-meccseinek videófelvételeit – nyilatkozta az egriek honlapján Tóth Kálmán, Gerendás György edző segítője. – Masszív, rutinos együttes lesz az ellenfelünk. Bár ez az első meccs az Euroligában, mégis nagyon fontos lehet a továbbjutást illetően. Szeretnénk pontot, pontokat szerezni Kazanyban.” Tóth mindehhez hozzátette, hogy ha a Magyar Kupa elődöntőjében és döntőjében mutatott játékot meg tudják ismételni, akkor biztosan képesek lesznek a jó eredmény elérésére. Az Eger csoportjában a szintén orosz Sturm és az olasz Pro Recco szerepel még.

A kupagyőztes TEVA Vasas-Plaket a B csoportban a horvát Dubrovnikot fogadja szombaton, s a felkészülés jól sikerült: szerdán az Interligában a romániai Nagyváradot verte a magyar együttes 13-8-ra. A négyes tagjai még a montenegrói Primorac Kotor és a görög Athén.

A LEN-kupában a két magyar csapatot összesorsolták, vasárnap a Ferencváros-Fisher Klíma fogadja a Szeged-Beton alakulatát a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Euroliga, csoportkör, 1. mérkőzések:

D csoport: Sintez Kazany (orosz)-ZF Eger 16:00

C csoport: Domino Honvéd-Olimpiakosz Pireusz (görög) 17:15

B csoport: TEVA Vasas-Plaket - Jug Dubrovnik (horvát) 19:15

LEN-kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Fisher Klíma - Szeged Beton VE 12:45