A Szeged elbukta a póló Szuperkupát

2009.12.20. 20:44
A Szeged-Beton LEN-kupa-győztes csapata a Primorac Kotor otthonában 8-6-ra kikapott, és elveszítette az európai vízilabda Szuperkupa egymeccses döntőjét. A magyar csapat jól játszott, helytállt az Euroliga-győztessel szemben, amelyben két magyar olimpiai bajnoki is játszott.

Montenegrói sikert hozott a férfipólósok két európai kupasorozatának győztese, az Euroligában első Primorac Kotor és a 2009-ben LEN-kupát nyert Szeged-Beton VE közötti,  vasárnap esti csata, amelyet az Európai Szuperkupáért írtak ki.

Férfi vízilabda Európai Szuperkupa-döntő

Primorac Kotor – Szeged-Beton VE 8-6 (3-1, 1-0, 2-3, 2-2)
A Szeged gólszerzői: Török 3, Vindisch, Molnár, Varga P. 1-1

A találkozó külön érdekességét adta, hogy a Primoracban két magyar olimpiai bajnok is játszott: a meccsen két gólt szerző Kiss Gergely, és Steinmetz Ádám, míg a szegedieknél a Kisshez hasonlóan háromszoros olimpiai aranyérmes Molnár Tamás volt a húzónév.

Az egymeccses döntőt a montenegróiak kezdték jobban, a nagyszünetre 4-1-re elhúztak. A fiatal Török Béla, majd a tapasztaltabb generációhoz tartozó Vindisch Ferenc, s Molnár révén azonban a harmadik nyolc percben 4-3-ra felzárkózott Kásás Zoltán szívósan küzdőcsapata .

A kotoriak azonban egyenlíteni nem hagyták a magyarokat, hanem tartva előnyét – Török alakította 5-4-re, majd 7-5-re, Varga Péter pedig 8-6-ra az állást - végül is magabiztosan szerezték meg a Szuperkupát, de a szegedieknek sincs okuk szégyenkezni, tisztességgel helytálltak az Euroliga-címvédő otthonában.