Steinmetz Ádám újra a pólóválogatottban

2010.01.06. 12:26 Módosítva: 2010.01.06. 12:26

Kemény Dénes meghívta tesztelésre a havonta találkozó vízilabdázók következő, január végén esedékes táborába az olimpiai bajnok Steinmetz Ádámot is, aki jó hét hónapja, a római vb előtt súlyos nyaksérülése miatt kikerült a szövetségi kapitány alakulatából.

A jelenleg a montenegróiak Euroliga-címvédő csapatában, a Primorac Kotorban játszó center behívásáról a magyar válogatott honlapja, a www.vlv.hu adott hírt szerdán, hozzáfűzve, hogy a meghívó nemcsak a január végi, hanem a februári edzőtáborba is szól. Ez pedig azt jelenti, hogy Steinmetz Ádám szinte bizonyosan gyarapítani fogja válogatott mérkőzéseinek számát. A februári összejövetel ugyanis nem pusztán egy-két napos közös edzés lesz, hanem a gyakorlást követi a Volvo Kupa nemzetközi vízilabdatorna Debrecenben. Visszatérése azért is nevezhető váratlannak, mert korábbi sérülése és műtétje után olyan orvosi diagnózist kapott, amely szerint még legfeljebb egy éve lehet szeretett sportágában, a 2012-es londoni olimpiai szereplésről viszont már nem is álmodozhat.

"Úgy látom a nyár tapasztalata alapján, hogy ameddig Ádám a Kotorban tud játszani, addig a válogatottban is érdemes megpróbálni. Vegyük úgy, hogy nem hiszünk az orvosoknak. Ez annál sokkal fontosabb poszt, hogy ne reménykedhessünk abban, hogy most az egyszer talán tévedtek a szakemberek. Ha Ádám nyaka végül mégiscsak kitart Londonig és be tudja verekedni magát a 13-ba, akkor azzal erősebb lenne a csapat” - nyilatkozta a honlapnak Kemény Dénes.

„Természetesen elsősorban az egészségi állapotom függvénye, hogy fogok-e játszani a válogatottban - reagált Steinmetz Ádám. - Annyit beszéltünk meg, hogy lesz több összetartás is a nyárig és Dénes szeretné, ha ezek közül kettőn részt vennék. A nyakammal egyelőre nincsen probléma. Természetesen folyamatosan csinálom a gyógytornát, illetőleg járok kezelésre is, többek között ezért is jó, hogy többször haza tudok jönni az év során, hiszen nagyon kemények a mérkőzések. Továbbra is a világ egyik legerősebb bajnokságában játszom, tesztelgetik a nyakamat erősen hétről hétre, de egyelőre tényleg nincs okom panaszra. Bízom benne, hogy ez így is marad és ennek alapján fogunk majd a jövőről dönteni Dénessel, amikor annak eljön az ideje.”