Nápolyban lesz a póló Euroliga négyes döntője

2010.03.10. 19:13

A nápolyi Scandone uszoda  adhat otthont május 14-én és 15-én a férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjének, az úgynevezett Final Fournak, döntött az európai úszószövetség (LEN) szerdán.

A dél-olasz város legutóbb 2005-ben rendezhette meg a négyesdöntőt. A részvételre még nyolc együttes pályázik, így a magyar csapatok közül egyedül negyeddöntős Eger. A hevesiek akkor lehetnek ott a Final Fourban, ha túljutnak a világbajnokokkal tűzdelt belgrádi Partizanon, amellyel március 24-én idehaza kezdenek, majd április 14-én lesz a szerbiai visszavágó.

A LEN hírleveléből kiderült, hogy a nápolyi lebonyolításért közösen pályázott  a legjobb nyolc között egyedüli olasz  (nem mellesleg három magyar olimpiai bajnokkal - Benedek Tiborral, Kásás Tamással és Madaras Norberttel - felálló) Pro Recco és az ország úszószövetsége.

A négyes fináléba a negyeddöntős duók  továbbjutói kerülhetnek be, az Eger párharcának győztese mellett mellett a CNA Barceloneta (spanyol)-Jug Dubrovnik (horvát), a Pro Recco - Budva (montenegrói) és a Herceg Novi (montenegrói)-Primorac Kotor  (montenegrói) párosítást megnyerő együttes. Utóbbi gárda, amely a sorozat címvédője, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám személyében két magyar ötkarikás aranyérmest is felvonultat.