Eldőlt az elődöntők párosítása a póló ob I.-ben

2010.04.13. 14:02 Módosítva: 2010.04.13. 14:02

Azzal, hogy a Szeged a Vodafone férfi vízilabda ob I. alapszakaszának utolsó rangadóján, hétfő este 5-4-re legyőzte a címvédő Vasast, az alapkérdés - egy fordulóval a zárás előtt - eldőlt: az április 24-én rajtoló rájátszásban a piros-kékek és a Tisza-partiak egymással játszanak a fináléba jutásért, míg a másik elődöntős párban az Eger a Ferencvárossal csap össze. A playoff szabályai szerint a legjobb négy csatájában az első a negyedikkel, a második pedig a harmadik helyezettel találkozik úgy, hogy az alapetapból az érintettek magukkal viszik egymás elleni pontjaikat. A Vasas és Szeged első, a csongrádi csapat otthonában lezajlott összecsapása döntetlennel zárult, ennél fogva a hétfői győztes lépéselőnybe került a másikkal szemben, és noha a másodikként végző Vasas lesz először a házigazda, a Szeged vág neki a küzdelemnek 4-1-es pontelőny birtokában. Ami azt is jelenti, hogy a 10 pontig tartó pólós párviadalon Kásás Zoltán csapatának elegendő (lenne) a hazai két meccsét megnyernie Földi László alakulatával szemben, hogy az elsőségért játszhasson.

A másik duó csatározása is 4-1-ről indul, mivel az alapszakasz nyertese, az Eger a népligeti döntetlen után odahaza legyőzte az FTC-t. A Fradi amúgy már túlvan a 11 csapatos ob I. bajnoki alapszakaszának mind a 20 meccsén, míg az Eger befejezésképpen szombaton az OSC-t fogadja (Bitskey uszodáa, 19 ó). Az utolsó forduló előtt azonban jóval komolyabb megpróbáltatás vár még a hevesiekre, akik szerdán Belgrádban vendégeskednek az Euroliga negyeddöntős visszavágóján, amelyen biztos, hogy verejtékes bő egy óra vár Gerendás György legénységére a világ egyik legjobb klubcsapatának, a Partizannak az otthonában. A szerbek már Egerben is megmutatták, mit tudnak, mert 12-4-es, kiadós verésben részesítették a magyar gárdát. Így aztán valóban csak a tisztes helytállás, az emelt fős búcsú lehet a legfőbb cél.

Szombat helyett már szerdán végez ob I-es alapkötelezettségével a Szeged, amely az alsóházat reprezentáló BVSC-t fogadja (18:30 ó), s aligha kétséges, milyen kimenetele lesz a találkozónak. A Vasas ugyanakkor a hétvégén zárja le a 2009/10-es idény alapszakaszát, méghozzá a Hajós uszodában (19:30) a Szolnok ellen, amely erre a szezonra megerősödött ugyan, de az angyalföldi csapattal szemben aligha akad keresnivalója. A piros-kékek elvben még befoghatják a hevesieket, ha azok netán kikapnak a BVSC-től, de elébük nem kerülhetnek, mivel az Eger ebben a bajnokságban mindkétszer elpáholta a bajnokcsapatot.

A további szombati párok: Honvéd-Pécs (Kőér utca, 18 ó) és UTE-Szentes (Hajós uszoda, 18 ó), míg az FTC szabadnapos az utolsó körben.

A tabella állása a befejező forduló előtt:

1. ZF-Eger 49 pont, 2. TEVA-VasasPlaket 46, 3. Szeged-Beton VE 42, 4. FTC-Fisher Klíma 40/20 mérkőzés, 5. Domino Honvéd 35, 6. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC 31, 7. BVSC-Zugló-Atlantis Casino 22, 8. UNIQA-UTE 13, 9. Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért 12, 10. OSC 11, 11. Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK 4