Kemény Dénes szerint fontos a jó Eb-szereplés

2010.05.04. 14:43

A 2012-es londoni olimpia szempontjából is jelentős állomásnak tekinti az augusztus végi-szeptember eleji horvátországi Európa-bajnokságot Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Azért fontos az Eb, mert ahogy közeledünk Londonhoz, minden világverseny egyre fontosabb. Le fogjuk tudni mérni a felkészülés alatt is és még inkább a zágrábi tétmeccseken, hogy hol tartunk a nemzetközi mezőnyhöz képest. Ez az Eb tehát nagyon jó értékmérő lesz. Az se baj, hogyha az derül ki, hogy még javulni valónk van, mert még mindig jókor derül ki” - nyilatkozta a kapitány kedden a nemzeti együttes honlapjának annak apropóján, hogy véget értek az Eb-selejtezők, teljes a mezőny, s május 21-én a helyszínen, a horvát fővárosban elkészítik a kontinensviadal csoportbeosztását.

A www.vlv.hu kérdésére, hogy van-e helyezésben minimális elvárása, Kemény Dénes így válaszolt: „A sorsolás után, amikor megismertük az ellenfeleket, akkor lehet konkrét igényeket támasztani, de természetesen első lépésként a csoportban kell minél jobban szerepelni, hiszen itt kettéválik a mezőny, az első három a negyeddöntőben, elődöntőben folytatja, a többiek az alsó ágra kerülnek. Az első feladat tehát az, hogy a felső ágra kerüljünk, s egyértelmű, hogy első célként a csoportban kell minél jobban szerepelni” - mondta a szakvezető, aki hozzátette még, hogy a bajnoki rájátszás után hirdeti ki az Eb-re készülő tágabb keretet.

„Tavaly a sok újonc miatt bizonyos mértékig új csapattal próbálkoztunk, a korábbihoz képest más összetételben játszottunk a vb-n. Idén már nincs újdonság, hellyel-közzel ugyanolyan összetételű lesz a csapat, mint tavaly, persze kisebb-nagyobb változásokkal, például nem lesz ugyan Kiss Gergő, de lesz esetleg Steinmetz Ádám. Mindenesetre az tény, hogy idén nem takarózhatunk azzal, hogy alakulóban lévő csapattal szerepelünk - most már ez a magyar válogatott” - fogalmazott Kemény Dénes.