Elégedettek a sorsolással a pólókapitányok

2010.05.22. 10:57

Kemény Dénes, a férfi, és Petrovics Mátyás, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is magyar szempontból jónak ítélte a zágrábi Európa-bajnokság péntek este elkészített csoportbeosztását.

Az augusztus végi-szeptember eleji Eb-n az olimpiai bajnoki címvédő férficsapat a világbajnok szerb, továbbá a német, a görög, az orosz és a macedón csapattal került egy csoportba, míg a legutóbbi kontinensviadalon bronzérmes, olimpiai negyedik női együttes az ötkarikás aranyérmes holland, az Eb-ezüstérmes spanyol, továbbá az Eb-7. német csapattal alkot közös négyest.

"Jónak tűnik a sorsolás, de nem szabad senkit sem lebecsülni - ismertette Kemény Dénes nyilatkozatát a www.vlv.hu, a nemzeti együttes honlapja. - Nagyon jól ki kell használni a rendelkezésre álló időt a nyáron, sokat kell dolgozni, hogy ne lehessen nálunk felkészültebb senki. Az Eb-keret és a nyári meccsek időpontjai, helyszínei a jövő héten nyilvánosak lesznek." A horvát fővárosban lebonyolított sorsolás végeredményével Petrovics Mátyás is elégedett volt:

"Egész jó társaságot kaptunk, bármi lehet, de kedvezőnek tartom a sorsolásunkat - mondta a magyar női válogatott szakvezetője szombaton az MTI-nek. - Egyáltalán nem baj, hogy nincsenek a négyesünkben a jelenlegi mezőny szerintem legjobb csapatának számító oroszok, de tudni kell, hogy a spanyol és a holland válogatott is nagyon erős, vagyis észnél kell lennünk, és főleg nagyon alaposan felkészülni."

A csoportbeosztások:
férfiak:
A csoport: Montenegró, Horvátország, Olaszország, Spanyolország, Románia, Törökország
B csoport: Szerbia, MAGYARORSZÁG, Németország, Görögország, Oroszország, Macedónia
nők:
A csoport: Oroszország, Horvátország, Olaszország, Görögország
B csoport: Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Németország

Mindkét nemnél a csoportelsők egyenesen az elődöntőbe jutnak, míg a csoportok második és harmadik helyezettjei keresztbe játszanak, s e párharcok győztesei csatlakoznak a csoportgyőztesekhez. Vagyis akár a férfiaknál, akár a nőknél adott esetben a 3.-ként zárt együttes is ott lehet a legjobb négy között. Az Európa-bajnokságot augusztus 29. és szeptember 11. között rendezik meg a horvát fővárosban, de nem az eredetileg tervezett Arena Zagrebben, hanem a Mladost-uszodában.