Rengeteg vér volt, és egy szétvert fej

2010.06.02. 12:38
A montenegrói Cattaro főszponzorát vasárnap gyilkolták meg a város főterén. Varga Tamás sorsa bizonytalan, azt sem tudni, fennmaradhat-e a vízilabdaklub.

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdás Varga Tamás tavaly nyáron szerződött a montenegrói Cattaróhoz, mellyel idén megnyerték a LEN-kupát (Varga már kétszeres győztes, a Szegeddel 2009-ben nyert).

A bajnokságban a harmadik helyért játszanak, az első meccset elveszítették kedden, de ahogy Varga felelevenítette, már az is csoda volt, hogy egyáltalán szorossá tudták tenni, mert a csapat főszponzorát, Dragan Dudicot saját kávézójában ölték meg vasárnap Kotor főterén.

Varga Tamás
Varga Tamás

„Sokkolta az egész csapatot, a várost a hír. Körülbelül két perccel a gyilkosság után érkezhettem a Mokka nevű helyre, láttam a rengeteg vért, illetve a gyilkos szétvert fejét is. Úgy hallottam, hogy a főnök, vagyis Fritz testőrei pisztollyal verték szét. Megrázó volt, hiszen azt sem tudtam, mi történt. Úgy tudom, a gyilkos kómában van most. Bele sem mertem gondolni, mi van akkor, ha korábban érkezem” – idézte fel az eseményeket Varga.

Név szerint nem is ismerte a főszponzort, zűrös ügyeiről nem tudott, arról igen, hogy a bíróság nemrég felmentette, és visszaadta az útlevelét.

„Teljes a döbbenet a városban. A szponzorunknak, aki évi egymillió euróval támogatta a klubot, öt vagy hat étterme, kávézója van, most mindegyik zárva. Halálával a város egy része is kihalt. Ilyennek még nem is láttam soha, mióta itt vagyok. Szerdán három negyed négykor temetés, arra készülődünk.”

Nemcsak Varga, de az egész csapat sorsa is bizonytalanná vált. Nem tudni, hogy a Dudic fia életben akarja-e tartani a klubot.

„Légióskodásom alatt itt éreztem magam a legjobban, segítőkész, kedves emberekkel vagyunk körülvéve, a fizetésemet rendre megkaptam tizedikéig. Fritz - ahogy becenevén ismertem - szerette a csapatot, többször meghívott bennünket vacsorázni, törődött velünk. Azt hiszem, engem is megszerettek itt, talán ezért is tárgyaltak először velem a jövőről, már januárban megállapodtunk szóban. Hogy ez mennyit ért, napokon belül kiderül, tizedikén megyek haza, addigra remélem tudni fogom, mi lesz jövőre. Ilyen amúgy még nem volt, hogy júniusban ne tudjam, hol játszom jövőre” – jelentette ki 35 éves, sokoldalú játékos, akit védőként, centerként is egyaránt lehet alkalmazni.

Lehet, a maffiavezér végeztette ki a főszponzort

Közvetlen közelről lelőtték a balkáni kábítószer-maffia vezéreként emlegetett
Darko Saric egyik legközelebbi munkatársát - jelentette a keddi szerb
sajtó. Az 50 éves Dragan Dudic a Saric-klán legfelső köreihez
tartozott, a három legfontosabb vezető egyike volt.

A montenegrói rendőrség feltételezése szerint Dudicot bosszúból ölte meg a Saric-klán egyik korábbi áldozatának testőre. A tettes, bizonyos Ivan Vracar az egyik kotori taxitársaság fiatal tulajdonosának, a tavaly októberben megölt Dejan Djukanovicnak a barátja volt. Van olyan feltételezés is, hogy Saric ölette meg a kábítószerügyleteket részletesen ismerő munkatársát, hogy eltüntessen egy kellemetlen tanút. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport