A Varga testvéreket leigazolta a Rijeka

2010.06.07. 10:40
A Vasas két vezérét, Varga Dánielt és Varga Dénest két évre szerződtette a horvát Primorje Rijeka. Azt remélik, hogy a két olimpiai bajnok után más klasszisokat is tudnak igazolni.

A horvát Primorje Rijeka jövőre a horvát bajnokságban döntőt szeretne játszani, utána pedig olyan csapatot akar felépíteni, amely a világ négy legjobbja között van. Első lépésként a Vasas két olimpiai bajnok játékosát, Varga Dánielt és Varga Dénest igazolta le két évre.

A Varga testvérek a pekingi olimpián meghatározó játékosai voltak a magyar válogatottnak, és mivel a Vasassal nem jutottak a Final Fourba úgy érezték, tovább kell lépniük, hiszen a világ legjobb bajnokságában, a Jadranska Ligában játszhatnak. Dániel elmondása szerint itt minden mérkőzés bajnoki döntővel ér fel. Kemény Dénes kapitány mindkettőjükkel konzultált, és támogatta terveiket.

A válogatott honlapján Dániel elismerte: elérzékenyült, hiszen kilenc év után búcsúzik a csapattól, amelynek csapatkapitánya volt. Azt sem titkolta, húsz százalékkal fog többet keresni, mint itthon.

„Hiába alkották a csapatot nagyszerű játékosok, nekem valami mégis hiányzott a mindennapokból. Ezért éreztem, hiába van nagyon sikeres hat év és rengeteg győzelem mögöttem, a saját fejlődésem érdekében mégis tovább kell lépnem” – összegzett a 27 éves Varga Dániel.

„A magyar bajnokságban egy kicsit már kevés volt a motiváltság, voltak gyenge meccseink, előfordult, hogy én is rosszul játszottam, de talán pont azért, mert nehéz volt felpörögni, megtalálni azt, ami miatt minden erővel harcolni kell” – nyilatkozott a 25 éves Varga Dénes, aki hozzátette, együtt hívták, vagyis feltehetően párban akarták őket.