Elemér
0 °C
10 °C

Olimpiai bajnokokat igazolt az Eger

2010.06.10. 14:53
A férfi vízilabda bajnoskág legutóbbi ezüstérmeséhez, az Egerhez igazolt át a bajnok Vasasból az olimpiai aranyérmes Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert. A Vasast így már négy pekingi győztes klasszis hagyta el, hiszen a Varga testvérek - Dániel és Dénes - Rijekába szerződött.

A klub hivatalos honlapján tette közzé csütörtökön a hírt, ami azt is jelenti, hogy a ZF-Eger csapatában - a két, egyformán háromszoros aranyérmes Biros Péterrel és Szécsi Zoltánnal együtt - immár négy olimpiai bajnok pólózik.

A sorozatban három bajnoki döntőjüket elbukó hevesieknek - jóllehet az Euroliga-sorozatban legjobb magyar együttesként a nyolc közé jutottak - nem sikerült az idén 100 éves klub születésnapjára megszerezni a bajnoki aranyat, most viszont az új szerzeményekkel a bajnokság legfőbb esélyesévé léptek elő.

Minimális elvárás a magyar bajnoki és kupadöntőbe jutás, cél a magyar bajnoki cím és a kupagyőzelem, az Euroligában sorsolástól függően a minél előkelőbb helyezés elérése, a csapat játékosállománya alapján akár a Final Fourba, azaz a legjobb négy közé kerülést is jelentheti.

A csapat korábbi játékosai közül élő szerződése van, illetve szerződést hosszabbított Biros Péter, Szécsi Zoltán, a világbajnok Varga Zsolt.

Továbbá Hegedűs Gábor, Bundschuh Erik, Bárány Attila, Binder Szabolcs, Kovács Gábor, továbbá a két kanadai válogatott, Aaron Feltham és Kevin Graham, míg Szolnokról visszatér a kölcsönadott balkezes Petrovai Márton, és a csapat második számú kapusa lesz a szintén Szolnokról érkező Nébald Olivér. A csapat mérkőzésein szerepelnek majd az egyesület legtehetségesebb utánpótláskorú játékosai is.

A ZF-Egertől távozik ugyanakkor az Amerikai Egyesült Államokban továbbtanuló Erdélyi Balázs, Valics Bence és Cseh István, illetve Hárai Balázs, Jakab Dániel és Cseh Tibor.

A klub hosszú távon továbbra is számít az élő szerződéssel rendelkező Sántavy Mátéra és Chilkó Mártonra, ők azonban valószínűleg kölcsönjátékosként más csapatot erősítenek majd a következő idényben.