A németeket büntetőkkel győzte le a magyar vízilabda csapat a világliga selejtezőn

2010.06.11. 20:36

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott a női vízilabda Világliga európai 2-es csoportjának budapesti selejtezőkörében: Petrovics Mátyásnak az angolokat 25-4-re kiütő csapata pénteken Németország válogatottját győzte le, de csak az alapmeccs 6-6-os döntetlenjét követő büntetőpárbajban.

Magyarország–Németország 9-6 (0-2, 2-1, 4-1, 0-2, 3-0) – büntetőkkel

a magyar góldobók: Kisteleki Dóra, Szűcs Gabriella 2-2, Pelle Anikó, Takács Orsolya 1-1
Ötméteresből Valkay Ágnes, Jancsó Patrícia és Szűcs volt eredményes.

A Szőnyi úton zajló torna harmadik napján Pelle Anikóék az európai második vonalba sorolt németeket késztették megadásra, ám korántsem egyszerű módon, és különösen nem gondtalan játékkal. Eleve nem várt izgalmakat keltően, honi szempontból kifejezetten nyögvenyelősen indult a meccs, miközben a vendégek kétszer is betaláltak. A második játékrészben sikerült az egyenlítés, ám a félidős nagyszünetre mégis 3-2-es német vezetésnél vonulhattak el a csapatok. A harmadik nyolc percben aztán – miután az addigi hat emberelőnyös helyzetből csupán egyetlen egyet tudott értékesíteni a Petrovics-gárda – feléledt a társaság, és a kétszer is eredményes Kisteleki Dóra révén sikerült ellépni 5-3-ra, majd Szűcs Gabriellának köszönhetően 6-4-re. Csakhogy innen is volt visszaút a németek számára, akik nem adták fel, és a mérkőzés hajrájában kiegyenlítettek (6-6), így jöhettek a büntetődobások.

A pólós párbajban aztán már csupa magyar gól esett: míg a németek háromszor is hibáztak, Valkay Ágnes, Jancsó Patrícia és Szűcs biztos kézzel lőtt a kapuba, így ha nehezen is, de megszületett a második magyar győzelem a tornán. Más kérdés, hogy szemben a sima győzelemmel, az ötméteresekkel kivívott siker nem három, hanem csak két pontot ér (az ily módon elszenvedett vereségért pedig egy pont jár), ennél fogva Pelléék három játéknap után az oroszok mögé szorultak.

A másik pénteki mérkőzésen:
Oroszország-Olaszország 11-4 (1-1, 3-1, 5-1, 2-1)

A négy gólig jutó Olga Beljajeva vezette oroszok csak 2-2-ig engedték a lépéstartást az olaszoknak, utána fokozatosan elhúztak (6-2, 9-3), s nagyon magabiztosan nyertek a szebb napokat látott itáliai gárda ellen.

Az 1. napi eredmények:
Oroszország-Németország 22-10
Nagy-Britannia – Olaszország 8-7

2. nap:
Németország-Olaszország 12-6
Magyarország - Nagy-Britannia 25-4

Az állás három nap után: 1. Oroszország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 5/2, 3. Németország 4/3 (28-36), 4. Nagy-Britannia 3/2 (12-32), 5. Olaszország 0/3

A további program:
szombat:   
Oroszország – Nagy-Britannia 16:30 ó
Magyarország-Olaszország 18 ó

vasárnap: 
Németország – Nagy-Britannia 10 ó
Magyarország-Oroszország 11:30 ó