Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Bronzérmes a magyar póló-válogatott Siracusában

2010.07.25. 22:49

A harmadik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszországi felkészülési tornán: Kemény Dénes alakulata vasárnap egy góllal verte az Egyesült Államok együttesét. A döntőben az olaszok három találattal múlták felül a németeket.

A 3. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 12-11 (4-4, 4-3, 1-1, 3-3)

Magyar gólszerzők: Madaras 4, Hosnyánszky, Varga Dénes 2-2, Vámos, Mátyás, Bátori, Szivós 1-1

Az első két negyedben nem is töltöttek, csak lőttek a játékosok. Potyogtak a gólok, de cseppet sem volt megnyugtató, hogy rendre az amerikaiak vezettek, többször is kétgólos előnyt kellett ledolgoznia a magyar csapatnak. A félidő előtti másodpercekben vették át a vezetést Birosék, s ettől kezdve a játék irányítása is a kezükben volt. Az utolsó játékrész közepére megnyugtató előnyt sikerült szerezni, már csak arra kellett vigyázni, hogy biztonsági játékkal megmaradjon belőle egy gól - ez sikerült. Madaras ismét remekelt, kiváló teljesítményt nyújtott a teljes játékidőben védő Nagy Viktor, s gólt lőtt a fiatal Vámos, valamint Bátori, miként a tornán először játéklehetőséghez jutó Mátyás Zoltán is.

„Sok lesz a munka a következő hetekben, jó néhány játékost formába kell hozni az Eb-re - mondta az MTI-nek Kemény Dénes. - Elsősorban a kapott gólok számát kel csökkenteni, mert arra nem lehet berendezkedni, hogy 12-13 gólt kelljen lőnünk ahhoz, hogy nyerjünk. A siracusai tornát hasznosnak értékelem, bár számunkra az öt meccs most sok volt, figyelembe véve azt, hogy korábban és itt is megsérültek játékosok. Nagy tapasztalat, hogy a vesztes meccseken azon a hőfokon mentünk be a vízbe, hogy így vagy úgy, de ezt a mérkőzést halálbiztosan meg fogjuk nyerni - ennélfogva nem is nyertünk. Ebben az összetételben, ebben az évben meg kell tanuljunk a középcsapatok ellen úgy játszani, mintha elődöntőről vagy döntőről lenne szó.”

További eredmények:

Döntő: Olaszország-Németország 9-6 (1-1, 4-2, 4-2, 0-1)

Az 5. helyért: Görögország-Kanada 9-8

A 7. helyért: Kazahsztán-Oroszország 11-9