Csak 13 pólós nevezhető az Eb-re

2010.07.30. 20:38

A FINA, a sportági világszövetség döntése értelmében a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságra 13 játékost nevezhetnek a részt vevő országok, így Magyarország is – adta hírül pénteken a férfiválogatott hivatalos honlapja.

A www.vlv.hu beszámolójában emlékeztetett arra, hogy a keretlétszámot a LEN, az európai szövetség nemrégiben felemelte 20-ra. Ezt tornászta most vissza határozatával a FINA.

"Nem lep meg a döntés, tudtam, hogy össze-vissza beszélnek" – reagált az újabb változtatásra Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfiegyüttes szövetségi kapitánya.

Eredetileg 13 játékos szerepeltetésére nyílt mód, a LEN júniusi, ciprusi kongresszusán emelték fel a nevezhető pólósok számát húszra úgy, hogy közülük egy mérkőzésen természetesen csak tizenhárman szerepelhettek volna ebben az esetben is.

Kemény hozzáfűzte: nem érte váratlanul a FINA döntése, s nem is okoz neki gondot, most visszatér az eredeti elképzeléseihez.
Az augusztus 29. és szeptember 11. között esedékes horvátországi Európa-bajnokságra bő egy héttel a rajt előtt kell elküldeni a nevezési listát.