Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

Infarktusa miatt visszavonult a válogatott vízilabdázó

2010.09.14. 21:10
A 32 éves egri Bárány Attila másfél hete, edzés után lett rosszul, a bal kamra falánál volt elzáródás, egy közepesnél enyhébb szívelhalás. Élsport nélkül rendes életet élhet.

Szívinfarktusa miatt bejelentette visszavonulását Bárány Attila, a ZF-Eger válogatott vízilabdázója.

A 32 éves center augusztusban még Kemény Dénes szövetségi kapitány Európa-bajnoki bő keretének tagja volt, ám másfél héttel ezelőtt az egyik edzés után rosszullétre panaszkodott.

Id. Halmos Péter csapatorvos előbb az egri, majd a miskolci kórházba küldte vizsgálatra, az eredmények szívinfarktust mutattak ki. A legújabb vizsgálatok szerint a szívizom sérülése miatt a játékos nem folytathatja a profi élsportot.

"Nem volt előzetesen semmi panaszom - nyilatkozta Bárány Attila. - Mindig komolyan vettem az orvosi ellenőrzéseket, még külön terheléses vizsgálatra is jártam, mert édesapámnak is voltak szívproblémái. A vizsgálatok szerint a bal kamra falánál volt elzáródás, egy közepesnél enyhébb szívelhalás. Extrém terhelésnél bármikor előfordulhatna ritmuszavar és szívleállás. Nincs illúzióm. Javulhat az állapot, de jól tudom: az élsport kizárt. Nem szabad kockázatot vállalnom, két gyerekem van. Szeretnék a vízilabda közelében maradni. Készültem a civil életre, három diplomám van, informatikus, mérnök-tanár és programtervező matematikus, igaz, az elmúlt években minden energiámmal a vízilabdára koncentráltam."

Halmos R. Péter a klub ügyvezető elnöke hozzátette: "Sajnáljuk, ami történt, de annak örülhetünk, hogy nem történt nagyobb baj, és az élsport nélkül Attila rendes életet élhet."  • Vennék
  • Hírek