Európai vízilabda-kupameccsek lesznek a hétvégén

2010.10.07. 12:48

A férfi vízilabda első számú európai sorozatában, az Euroligában már a főtáblára jutás a tétje a hétvégi 2. selejtezőkörnek, amelyben két magyar alakulat, az Eger és a Szeged érdekelt. A hevesiek most kapcsolódnak be a küzdelmekbe, a Szeged viszont a már sikerrel megvívott első kvalifikációs torna után próbálják megszerezni csoportjukban az első vagy a második helyet, e két pozíció ér főtáblás rajtjogot. Vagyis mindkét magyar gárda számára adott a lehetőség, hogy a péntektől vasárnapig zajló szereplés eredményeképpen ott legyen Európa legjobb 16 együttese között. Ahol alanyi jogon eleve ott van a magyar bajnok Vasas, amely a négyszer négycsapatos csoportra osztandó főtábla nyolc kiemeltje egyikeként várja leendő ellenfeleit.

Sem a Berlinben próbálkozó Egernek, sem az Újvidéken fellépő Szegednek nem lesz persze könnyű dolga, de reális a cél, hogy előbbi a horvát Mladost Zagrebbel, a német Spandau 04-gyel és a francia CN Marseille-jel, utóbbi pedig a szerb Vojvodinával, az orosz Kazannyal és az olasz Bresciával alkotott társaságból továbblépjen.

A férfi LEN Kupában az első selejtezőkörrel ezen a héten indulnak a küzdelmek, amelyekben két magyar gárda érintett: az FTC, amely a németországi Esslingenben, és a Honvéd, amely pedig a grúz fővárosban szerepel.

Idehaza is akad pólós esemény: kezdődik a női élvonal bajnoki évadja, amelynek érdekessége, hogy részt vesz benne az angol válogatott is. A briteket az egykori kiváló kapus, Fekete Szilveszter készíti fel a 2012-es londoni olimpiára. A szigetországi gárda kéthetente jön Magyarországra, s akkor szombaton és vasárnap is játszik a hazai ob I.-es klubcsapatokkal.

Euroliga, selejtező, 2. kör:
október 8., péntek:
Berlin: Mladost Zagreb (horvát)-ZF Eger 18:30 ó
Újvidék: Vojvodina (szerb)-Szeged-Beton VE 19:30 ó
október 9., szombat:
Berlin: Spandau 04 (német)-ZF Eger 20 ó
Újvidék: Kazany (orosz) - Szegedi-Beton VE 21:15 ó
október 10., vasárnap:
Berlin: Marseille (francia)-ZF Eger 9:30 ó
Újvidék: Brescia (olasz) - Szeged-Beton VE 11:30 ó       
férfi LEN Kupa, 1. selejtezőkör, A csoport:
október 7., csütörtök:
Groupama-Honvéd - Olympic Nice (francia) 15:30 ó              
október 8., péntek:
Groupama-Honvéd - Asa Tel Aviv (izraeli) 11 ó
Groupama-Honvéd - Tbiliszi (grúz) 18:30 ó
C csoport:
FTC-Fisher Klíma - Dinamo Moszkva (orosz) 12 ó
október 9., szombat:  
Groupama-Honvéd - Posillipo (olasz) 18:30 ó
FTC-Fisher Klíma - Patrasz (görög) 12 ó
FTC-Fisher Klíma - Belfast (északír) 17 ó
október 10., vasárnap:    
Groupama-Honvéd - Enka (török) 10:30 ó
FTC-Fisher Klíma - Esslingen (német) 12 ó