Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Otthon kapott ki a Vasas pólócsapata

2011.01.08. 20:12

A Vasas négy góllal kikapott a montenegrói Herceg Novitól a férfi vízilabda Euroliga főtáblájának negyedik csoportfordulójában, szombat este a Komjádi uszodában, így nagy veszélybe került a továbbjutása. A 3. csoportkörben idegenben 11-10-re alulmaradt magyar bajnok számára a szombati meccsen gyakorlatilag kötelező feladatnak számított a győzelem, ehhez képest roppant gyengén kezdett. Eleve a vendégek szereztek vezetést, és bár Katonás Gergő révén hamar 1-1 lett, az elpuskázott hazai lehetőségek után 3-1-re, majd a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely szépítését követően 4-2-re ellépett a Jadran.

A második 8 percet a duplázó Kiss remek lövése vezette be (3-4), csakhogy újabb magyar megtorpanás következett, míg az emberelőnyeit is sokkal jobban kihasználó Herceg Novi 6-3-ra elhúzott. Katonás megúszás után szépített, majd a Vasas horvát világbajnoka, Miho Boskovic talált be, így az angyalföldi alakulat egygólnyira felzárkózott a nagyszünetre (5-6).

A 3. negyed jól indult, hiszen az ötméterest Boskovic biztos kézzel értékesítette (6-6), s miközben a Jadran játéka leromlott, a Vasasé feljavult. Pontosabban a horvát légiós rázta meg magát, aki harmadszor is bevette a montenegróiak kapuját, először vezetett a házigazda (7-6). Nem sokáig, a hat az öt ember elleni játékban rendkívül magabiztos Jadran egyenlített, mi több, visszavette a vezetést, majd még akciógólra is képes volt (7-9). A magyar szempontból igazi pólós minidráma azonban a negyed végén játszódott le: a válogatott kapus Nagy Viktort szó szerint is átejtve 10-7-es vezetésre tett szert a vendégcsapat.

A zárónegyed elején jött az újabb hidegzuhany két montenegrói találat formájában. Bár Kiss ejtésből még eredményes volt (8-12), így is roppant csúnya vereség lett a vége, s ami még rosszabb: a kudarc nyomán minimálisra csökkent az esélye, hogy a Vasas a csoport első vagy második helyét megszerezve továbbjusson az Euroliga legjobb nyolc együttese közé.

Euroliga, főtábla, A csoport, 4. játéknap: TEVA-Vasas-UNIQA - Jadran Herceg Novi (montenegrói) 8-12 (2-4, 3-2, 2-4, 1-2). A magyar csapat góldobói: Boskovic, Kiss G. 3-3, Katonás 2