Légiósok nélkül a férfi vízilabda-válogatott

2011.02.01. 12:08

Kemény Dénes szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar férfi vízilabda-válogatott jövő heti edzőtáborozásra, a szakember ezúttal nem számít a külföldön légióskodókra.

„Az eddigiek szellemében folytatjuk a munkát” - nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu-nak, amikor kedden délelőtt ismertette a február 7-8-i edzésekre, a szentendrei Vizes Nyolcas uszodába meghívottak névsorát.

Az új játékosok közül a jelenleg Szolnokon szereplő Marnitz Gergő tavaly már bemutatkozhatott a nemzeti csapatban. Vörös Viktor szintén játszott már hivatalos mérkőzésen a válogatottban, majd az egri Volvo Kupára is nevezte a kapitány, de ott nem jutott játéklehetőséghez. Somogyi Balázs még az UTE játékosaként kapott először meghívást 2009 tavaszán a válogatott felkészülésére, majd annak az évnek a végén már szegediként is, de hivatalos mérkőzésen még nem szerepelt. A válogatott edzése jövő hétfőn 11-től 12:30-ig a sajtó számára nyilvános lesz. A magyar csapat az első idei mérkőzését február 22-én játssza Kanadával Debrecenben, egy nappal később pedig kezdődik a Volvo Kupa Miskolcon.

A keret

Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor - kapusok

Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Gergely, Kovács Gábor, Marnitz Gergő, Salamon Ferenc, Somogyi Balázs, Szivós Márton, Török Béla, Vámos Márton, Vörös Viktor - mezőnyjátékosok